Dainavos žodis

Iš Naujosios Zelandijos grįžę „Dainavos“ ansamblio nariai karantinuojasi namuose

Dainų ir šokių ansamblio „Dainava“ prezidentas R. Ambroževičius sako, jog visi grįžusieji saviizoliavosi namuose ir tai darys atsakingai.

Dainų ir šokių ansamblio „Dainava“ dalyviai praėjusią savaitę grįžo iš Naujosios Zelandijos. Nors savivaldybė siūlė karantinuotis Birutės gatvėje esančiame stadiono viešbutyje, tačiau alytiškiai nusprendė tai daryti namuose.
Tai, jog grįžtantys žmonės nelabai nori rinktis savivaldybės siūlomas paslaugas, įrodė ir praėjusį antradienį apie 15 valandą į Alytų iš Naujosios Zelandijos sugrįžę „Dainavos“ ansamblio nariai.
„Visi turi galimybes, žinome taisykles: jeigu pamatys mieste – 500 Eur bauda ir baudžiamoji atsakomybė. Grįžtant mus nukreipė ne į Varšuvą, bet Švediją. Mes su išoriniu pasauliu mažai kontaktavome. Autobusas Švedijoje vežė nuo durų iki durų. Viskas dezinfekuota. Niekas ten su kaukėmis nevaikščiojo – mes tik. Keltu plaukėme – kajutėse uždarai buvome. Iš Klaipėdos mūsų samdytas autobusas parvežė. Mes patys užsisakę buvome iš anksto, tik paėmė ne iš Varšuvos, bet iš Klaipėdos“, – pasakojo dainų ir šokių ansamblio „Dainava“ prezidentas Romualdas Ambroževičius.
Klaipėdoje ansamblio nariai perėjo atidžią patikrą. „Temperatūros nei vienas neturėjome. Sėdome į autobusą, niekur nestojome. Tikimės, kad neparvežėm į Alytų, dabar bijosime Alytuje užsikrėsti. Mes juk grįžome iš pačios saugiausios pasaulio šalies Naujosios Zelandijos. Pietinėje saloje užfiksuotas 1 užsikrėtęs žmogus. Mes išvykome kovo 8 dieną. Galvojome, nieko nebus, deja, viskas labai greitai progresavo. Labai įdomu, graži šalis, pakoncertavome lietuvių bendruomenėms“, – pasakojo pašnekovas.
„Dainavos“ prezidentas sako, jog visi jie jaučiasi gerai, bene įsitikinęs, kad viruso į Dzūkijos sostinę tikrai neparvežė, tačiau griežtai saviizoliavosi kiekvienas savo namuose.
„Visi turime galimybes karantinuotis namuose. Aš taip pat. Žmona išvažiavo pas mamą, dukra pas anytą. Net nesisveikinau. Maniškė tik iš tolo pamojavo“, – sakė R. Ambroževičius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: