Dainavos žodis

Laimė ir džiaugsmas ateina, kai atrandi savo pašaukimą

Remeikų šeima „Žaliojoje vakarienėje“ Alytuje. (Asmeninio albumo nuotr.)

Druskininkų savivaldybėje, Stračiūnų kaime, gyvenantys Dovilė ir Rokas Remeikai atidarė kepyklėlę „Rupūs miltai“ ir savo ateitį kuria kepdami pyragaičius ir tortus.

Su kepiniais nuo vaikystės

„Kiek save atsimenu, visą laiką buvau šalia pyragų, bandelių ir kitokių kepinių. Mūsų kaime buvo kepyklėlė, kurioje dirbo mama, o aš su sese vis sukdavausi aplink ją. Ūgtelėjusios, pačios eidavome padirbėti į kepyklėlę, kad turėtume savų pinigų“, – apie kelio pradžią į konditerijos pasaulį pasakojo D. Remeikienė.

Anot moters, nuo vaikystės obuolių pyragus kepdavusi drąsiai, o išsikepti pirmąjį tortą su kremu, biskvitu ir papuošimais pabandė jau baigusi mokyklą, ir nors pirmasis tortas nebuvo labai sėkmingas, Dovilės noro kepti nesėkmė nesugniuždė. Būtent nesėkmė tapo paskata gilintis į konditerijos pasaulį

Šiandien Dovilės kepinių asortimentą sudaro šių dienų vartotojų poreikius atitinkantys gaminiai – įvairūs tortai bei prancūzų virtuvės gaminiai: tartaletės, makarons sausainiai, musiniai pyragaičiai.

Nepaisant to, kad konditerija druskininkietę žavėjo, ji Klaipėdos universitete baigė hidrologijos studijas ir, pagal specialybę nedirbusi nė vienos dienos, su vyru padirbėti išvyko į Londoną. Kai po penkerių metų sugrįžo į gimtinę, moteris jau tvirtai žinojo, kokiu keliu žengs toliau.

Atidarė kepyklėlę

Verslą Remeikai pradėjo gavę keliasdešimt tūkstančių eurų paramą iš Europos Sąjungos fondų. To pakako, kad įkurtų kepyklėlę Dovilės tėtės pastatytame, tačiau neįrengtame name ir nusipirktų būtiniausią įrangą.

Iš pradžių D. Remeikienė kepė smulkiuosius gaminius, nes ją labiau traukė daugiau kruopštumo reikalaujanti smulkioji konditerija, tačiau draugams ir
pažįstamiems gimtadienių progoms pradėjus prašyti iškepti tortą, asortimente atsirado tortai, dabar tarp kitų konditerinių gaminių užimantys reikšmingą vietą.

Kaip kuriamas kepyklėlės asortimentas? „Pasirenku vieną gaminį ir stebiu jo paklausą. Kartais kepinio idėją pasiūlo patys klientai, paprašydami iškepti norimą gaminį. Pabandau, jei pasiteisina, įtraukiu į asortimentą. Gaminių receptūros ateina labai įvairiai, tačiau, kad ir kaip ji atkeliautų, visada ją pakoreguoju. Dažniausiai pasitaikanti korekcija – cukraus sumažinimas. Nėra tokio recepto, kurio nebūčiau pakoregavusi pagal save. Net ir tuos receptus, kuriuos gaunu dalyvaudama profesionalių konditerių mokymuose, pasikoreguoju pagal save. Žinoma, tie receptai geri, pagal juos išketi gaminiai skanūs, tačiau visada kažką ir savo įnešu“, – akcentavo D. Remeikienė.

Pyragaičius, tortus druskininkietė puošia ir savo vaizduotės vedina, ir pagal klienų pageidavimus, kai kurie net pavyzdžius, ypač vaikų gimtadieniams, atsiunčia, kaip papuošto torto norėtų. Daugiausia užsakymų sulaukia vasarą, padaugėjus vestuvių, krikštynų ir kitokių švenčių, tenka suktis labai greitai ir net pagalbininkę pasisamdyti, kad visi užsakymai būtų atlikti laiku ir klientai liktų patenkinti. Žiemą tikra užsakymų liūtis užgriūva prieš didžiąsias šventes, kai tenka kepti ne tik pagal asmeninius užsakymus, bet ir kolektyvams.

Anot Dovilės, patys populiariausi gaminiai yra tortai – biskvitiniai su pagal kliento norą pasirinktu pertepimu ir musiniai, kurie yra brangesni, nes gaminimo technologija sudėtingesnė, bei makarons sausainiai.

Vietos užtenka visiems

„Kepyklėlė – tai mano gyvenimas. Nuo ryto iki vakaro netrūksta veiklos: reikia priimti užsakymus, padėti klientams išsirinkti norimą gaminį, domėtis naujais gaminiais, jų technologijomis. Vyras rūpinasi vadyba, reklama. Laisvalaikio lieka nedaug, jei jo atsiranda, skubame padėti seseriai jos uogų ūkyje“, – kalbėjo D. Remeikienė.

Informaciją apie kepyklėlės „Rupūs miltai“ veiklą galima rasti socialiniuose tinkluose. Druskininkietės nuomone, tai geras būdas būti matomiems, tačiau pati veiksmingiausia reklama yra iš lūpų į lūpas, kai kepinių paragavęs žmogus pasidalija savo įspūdžiais.

„Gyvenime vadovaujuosi nuostata – vietos po saule užteks visiems. Jei savo darbą dirbi su meile, viskas bus gerai. Jei atsiranda kliūčių, nereikia bijoti ieškoti pagalbos ir patarimų. Išeitį visada surasi, jei jos ieškosi“, – tvirtino D. Remeikienė.

Nors namuose darbas darbą gena, sutuoktiniams bent trumpam pavyksta ištrūkti iš kasdienybės rutinos, pakeisti aplinką, pakeliauti, tačiau gyvenimo kaime iškeisti į miesto šurmulį jie nė už ką nenorėtų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: