Dainavos žodis

Respublikinio konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ superfinale – II vieta!

Krokialaukio gimnazijos IVg klasės mokinys Modestas Janulis jau trečius metus iš eilės Respublikiniame konkurse „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ pelno prizines vietas. Pernai Klaipėdoje iškovota I vieta, užpernai Vilniuje – III vieta. Šiemet mokinį taip pat lydėjo sėkmė –laimėta II vieta. Mokiniui konkursui pasirengti padėjo istorijos mokytoja metodininkė Aušra Maižiešienė. Konkurse buvo reikalingos ne tik žinios apie Lietuvos kariuomenę, karinę techniką, svarbiausius Lietuvos mūšius, tarptautines karių misijas, bet ir greita orientacija, loginis mąstymas.

Konkurso tikslas – paskatinti mokinius domėtis ne tik Lietuvos istorija, bet ir atkreipti dėmesį į kariuomenės vaidmenį Lietuvos valstybės raidoje, sekti dabartinės kariuomenės veiklą, įvykius, aktualijas. Konkursu siekiama ugdyti jaunimo pilietiškumą, pasididžiavimą savo valstybe ir kariuomene.

Konkursą organizuoja Krašto apsaugos ministerija kartu su Lietuvos kariuomene. Konkurso partneris – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, akademinis partneris – Kauno technologijos universitetas.

Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: