Dainavos žodis

EIMIN finansuos kelių tiesimą Marijampolėje, Alytuje ir Kauno rajone  

Ekonomikos ir inovacijų ministerija nuosekliai investuoja į šalies regionų infrastruktūros gerinimą – konkurso būdu atrinktoms trims Lietuvos savivaldybėms skyrė 5 mln. eurų keliams, vedantiems į pramonines teritorijas ir laisvąsias ekonomines zonas (LEZ), tiesti ir tvarkyti.

„Mums svarbu, kad regionai būtų pritaikyti investicijoms. Per trejus metus investavome į Alytaus miesto, Marijampolės ir Kauno rajono, Kėdainių, Klaipėdos miesto ir Šiaulių miesto savivaldybes, kur iki 2027 m. planuojama sukurti apie 5,6 tūkst. naujų gerai mokamų darbo vietų“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Iš viso šiais metais Ekonomikos ir inovacijų ministerija gavo 22 kelių projektų paraiškas iš 17 savivaldybių. Prioritetas teiktas tiems projektams, kurie, kuriant naujas darbo vietas ir pritraukiant investicijų, padės stiprinti šalies regionus ir užtikrinti savivaldybių biudžeto augimą. Konkurso būdu finansavimas skirtas Alytaus miesto, Marijampolės ir Kauno rajono savivaldybėms.

2,4 mln. eurų finansavimas skirtas Marijampolės savivaldybei, kuri numačiusi gatvių atkarpų Nendriniškių kaime rekonstravimą bei jungiamosios gatvės tarp jų statybą. Kauno rajono savivaldybei, ketinančiai plėsti kelius, vedančius į Kauno LEZ teritorijas, skirtas 2 mln. eurų finansavimas.

607,1 tūkst. eurų skirta Alytaus miesto savivaldybei, kuri numačiusi tiesti Alytaus pramonės parko Meistrų gatvės atkarpą nuo Verslo g. iki Artojų g.

„Jau trečius metus iš eilės organizuojamas konkursas ne tik suteikia galimybę savivaldybėms gerinti kelius, vedančius į LEZ ir pramonines teritorijas, tačiau taip pat padeda užtikrinti reikšmingų investicijų pritraukimą į šalies regionus“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

Praėjusiais metais 5 mln. eurų finansavimas buvo skirtas Kauno ir Kėdainių rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybėms.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: