Dainavos žodis

Aktyviausi saugios kaimynystės ambasadoriai rinkosi Alytaus rajone

Saugios kaimynystės bendruomenėje įvyksta net iki 80 procentų mažiau nusikaltimų, todėl labai svarbu, kad tokių bendruomenių būtų kuo daugiau“, – sako Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Virginijus Jaruševičius. Alytaus rajone veikianti Daugų Ežero g. 24 daugiabučio namo saugios kaimynystės grupė ir jos vadovė Raimonda Šilalė yra pavyzdys ne tik rajonui, bet ir visai Lietuvai, nes ji prieš dvejus metus tapo respublikinio konkurso „Veikliausia saugios kaimynystės grupė“ nugalėtoja. Kaip tik todėl šių metų konkurso baigiamoji konferencija įvyko Alytaus rajone, o Alytaus rajono savivaldybės vicemeras Aurimas Truncė, administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas aktyviausius saugios kaimynystės ambasadorius pasveikino ir palinkėjo savo gerąją praktiką skleisti dar plačiau.

„Sveikinu visus atvykusius į mūsų kraštą, Alytaus rajoną. Mums didelė garbė, kad baigiamoji saugios kaimynystės konkurso konferencija vyksta būtent čia. Simboliška, kad jau rytoj minėsime Europos kaimynystės dieną, o šis renginys organizuojamas išvakarėse. Džiugina, kad į šį konkursą įsitraukia ir mūsų krašto bendruomenės, o prieš dvejus metus Alytaus rajono Daugų Ežero g. 24 daugiabučio namo saugios kaimynystės grupė tapo respublikinio konkurso nugalėtoja. Ačiū vadovei Raimondai Šilalei už įkvepiantį pavyzdį burti bendruomenę labai svarbiam tikslui. Gyventi saugioje kaimynystėje norime kiekvienas. Tačiau vien tik norėti neužtenka, svarbu, kad saugumą bendrystės pagrindu kurtume kiekvienas. Konkurse dalyvauja aktyviausios bendruomenės, iš kurių pasimokyti galime visi. Ačiū, Jums už bendruomeniškumą, už pavyzdį ir už tai, kad Jūsų dėka tampame saugesni! Linkiu sėkmės ir dar didesnio polėkio kurti, burti ir dalyvauti!“, – konferencijos dalyvius sveikino vicemeras A. Truncė.

Apie saugios kaimynystės svarbą kalbėjo ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas V. Jaruševičius. Pasak jo, kuo daugiau tokių bendruomenių kursis, tuo saugesni bus gyventojai. Jis pabrėžė, kad labai svarbu išvystyti trijų komponentų – gyventojų, policijos ir savivaldos – bendrystę.

Iš viso Lietuvoje aktyviai veikiančių saugios kaimynystės grupių yra 1330.

Konferencijos metu apie saugios kaimynystės situaciją Lietuvoje šiandien pasakojo Policijos departamento vyriausioji tyrėja Liliana Malinovskaja, daugiau kaip šešerius metus dirbanti su bendruomenėmis.

Pasak jos, vienas svarbiausių saugios kaimynystės principų yra „vieni galime nedaug, tačiau visi kartu galime labai daug“.

Apie dirbtinio intelekto priemonių svarbą ir naudojimą kasdieninėje veikloje pasakojo rašytojas, diplomuotas lektorius, dirbtinio intelekto konsultantas Tomas Staniulis. Konferencijos dalyviai turėjo galimybę išbandyti dirbtinio intelekto galimybes per praktines užduotis, o vėliau – ir sudalyvauti bendruomenės sutelkimo dirbtuvėse.

Renginio pabaigoje buvo apdovanoti konkurso nugalėtojai ir nominantai.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: