Dainavos žodis

Danutė Kurkulionienė-Raistinė kviečia į knygos dzūkų šnekta pristatymą!

Daugų krašto menininkė Danutė Kurkulionienė-Raistinė yra puikiai pažįstama Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos lankytojams, nes tiek čia, tiek Pirmojo Alytaus bibliotekoje pristatė savo tapybos darbus. Na, o šįkart ji atvyks su naujausia savo knyga, parašyta dzūkų šnekta! Birželio 6 d. 17.30 val. bibliotekos salėje (Seirijų g. 2) laukiame visų šios kraštietės kūrybos gerbėjų ir ne tik.

„Ši knyga „Iš dzūkiškų budinkų ir ne cik…“ – antroji mano knyga (pirmoji poezijos knyga „Vijokliai“ išleista 2012 m. Vilniuje.) Seniai svajojau dzūkiška šnekta parašyti knygą ir tokiu būdu pagerbti dzūkišką, melodingą kalbą ir žmones, kurie ja kalbėjo ir tebekalba. Tai mūsų tėvų, senelių, prosenolių šnekta. Su ja aš užaugau, su ja gyvenu. Dabar, iš Vilniaus sugrįžusi į savo gimtinę – Doškonių kaimą, Daugų sen., Alytaus rajone, savo tėvelių a. a. Sakalauskų sodyboje aš jaučiuosi laiminga. Gyvendama miškų apsuptyje, vienkiemyje, pati jaučiuosi gamtos dalele ir kyla noras kurti: rašyti ir tapyti. O kaip kitaip, juk kasdien mano tapybos prie molberto atšliaužia pasižiūrėti sodyboje gyvenantis žaltys Žilvinukas“, – taip save pristato dailininkė ir rašytoja Danutė Kurkulionienė-Raistinė.

Autorė yra Lietuvos Tautodailininkų Sąjungos Alytaus skyriaus narė tapytoja. Literatūros srityje Respublikiniame konkurse „Žydinti vyšnios šakelė“ 2012 m. tapo laureate, dalyvavo Respublikinės Tarmiškos Kūrybos konkursuose ir Tarmių metais tapo laureate, ji buvo apdovanota premija, ir dar tris kartus tapo diplomante ir taip pat buvo premijuota. Moters kūryba yra išleista aštuoniuose almanachuose. Ji yra Lietuvos kūrybinės raiškos asociacijos „Menų sodas“ narė, Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ narė.

Susitikimo metu žada būti ir poezijos, muzikos bei tarmiškų dainų: dainuos Daugų folkloro ansamblis „Kuparas“ (vadovė D. Zarauskienė), pianinu skambins Vilniaus muzikos mokyklos „Lyra“ mokinė, autorės anūkė Liepa Štrimaitytė, o dzūkiškas eiles skaitys Gabrielė Štrimaitė. 

Kviečiame praleisti jaukų vakarą bibliotekoje!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: