Dainavos žodis

Alytaus rajone – milijoninė socialinių paslaugų ir infrastruktūros plėtra

Alytaus rajone bus plečiamos socialinės paslaugos ir infrastruktūra asmenims, turintiems intelekto ir (ar) psichikos negalią. Alytaus rajono savivaldybė planuoja vystyti apsaugoto būsto paslaugas, steigti grupinio gyvenimo namus ir dienos užimtumo centrą. Tai padės stiprinti socialinę įtrauktį ir užtikrinti bazinius poreikius, teikiant kokybiškas, inovatyvias, kompleksines viešąsias paslaugas, kuriant trūkstamą infrastruktūrą.

Alytaus rajono taryba pritarė projekto „Socialinių paslaugų ir infrastruktūros plėtra Alytaus rajone“ įgyvendinimui.

Šiam projektui planuojama skirti 1,24 mln. Eur, iš kurių 1,054 mln. Eur yra ES lėšos ir 186 tūkst. Eur savivaldybės biudžeto lėšos.

Bus teikiamos apsaugoto būsto paslaugos

Apsaugotas būstas – tai konsultavimo, tarpininkavimo, socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo paslaugos bei gyvenamosios vietos suteikimas bendruomenėje iš dalies savarankiškiems suaugusiems asmenims su psichikos negalia. Apsaugoto būsto paslaugos planuojamos teikti tam pritaikytuose butuose. Alytaus rajono savivaldybė planuoja įsigyti / remontuoti tris 1-2 kambarių butus 6 asmenims.

Viename būste įprastai galėtų gyventi du asmenys arba kartu apgyvendinus šeimos narius, viename būste galėtų gyventi iki 4 dalinai savarankiškų asmenų su negalia.

Šiuo metu yra atlaisvintas savivaldybei priklausantis buvęs socialinis 38,71 kv. m butas Simno mieste. Jį planuojama pritaikyti apsaugotam būstui. Dar 2 apsaugotam būstui pritaikytus būstus savivaldybė planuoja įsigyti.

Trims apsaugotiems būstams įsigyti, pritaikyti planuojama skirti 240 000 Eur lėšų, iš kurių 85 proc. Europos sąjungos fondo ir 15 proc. – savivaldybės biudžeto lėšos.

Planuose – ir grupinio gyvenimo namai

Simne planuojama steigti grupinio gyvenimo namus dešimčiai asmenų. Šiam tikslui bus pritaikytas Alytaus rajono savivaldybės turtas – 466,12 kv. m. Simno specialiosios mokyklos bendrabutis. Pastatui bei jo prieigoms pritaikyti, būtiniausiai įrangai, transportui ir baldams įsigyti reikalingos 800 000 Eur investicijos, iš kurių 85 proc. – Europos Sąjungos fondo ir 15 proc. – savivaldybės biudžeto lėšos.

Simne – dienos užimtumo centras

Taip pat Simne bus steigiamas dienos užimtumo centras.

Dienos centrui bus pritaikytas Alytaus rajono savivaldybės turtas – dalis Simno specialiosios mokyklos pastato. Pastatui bei jo prieigoms pritaikyti, būtinai įrangai ir baldams įsigyti reikalingos 200 000 Eur investicijos (85 proc. ES ir 15 proc. savivaldybės biudžeto lėšos).

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: