Dainavos žodis

Mindaugynės Dzūkijos sostinėje: nuo amatų miestelio iki koncerto

Liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną – kviečiame švęsti Dzūkijos sostinėje – Alytuje. Čia jūsų laukia viduramžių miestelio amatai ir linksmybės tiek vaikams, tiek suaugusiems, o vakare – tradiciškai giedosime tautišką giesmę – Lietuvos himną.

Vieta: Alytaus miesto sodas ir Laisvės angelo aikštė

Laikas: liepos 6 d. (šeštadienis) 16 val. – Mindaugo laikų Alytus: amatai ir linksmybės 20 val. – koncertas ir himno giedojimas.

Tikrai taip, šiemet Valstybės dieną švenčiame kitaip – linksmai, įdomiai ir kitaip nei įprasta. 16 val. jūsų lauks Mindaugo laikų Alytus visų pamėgtame miesto sode. Čia galėsite pasimatuoti karaliaus sostą, vaikų zonoje – Karalaičių gūžynėje – lauks įdomieji žaidimai rankų ir proto miklumui lavinti, istoriniai žaidimai mažiesiems, keramikos dirbtuvėlės, medinius žaidimus siūlys išbandyti „Medinė bitė“, drauge su Alytaus kraštotyros muziejaus specialistais galėsite netgi išbandyti žalvarinių žiedų gamybą ar šiaudinių skulptūrų pynimą.

Pramogų zonoje – Kadaisynėje – kviesime išbandyti akies taiklumą ir šaudymą iš lanko drauge su klubu „Žalias lankas“. Taip pat pasigrožėti viduramžių karo ginkluote – šarvais, o galbūt net ir išbandyti? Čia jūsų lauks ir Kauno taikomosios dailės mokyklos Alytaus filialo mokytojų ir mokinių įdomiosios edukacijos ir užsiėmimai.

O tiems, kas nepabūgs ne tik švęsti, tačiau ir pasivaržyti – kviesime į jaunimo erdvę – Razumo kelmynę. 16 ir 17 val. jūsų lauks smagiojo Kahoot žaidimo etapai, o 19 val. – finalas. Pažadame, čia netruks ir gerų rėmėjų prizų. 18 val. šioje zonoje karaliaus protas ir išmintis – diskusija apie istorinių asmenybių – lyderių įtaką valstybėms. Diskutuos: politikai, žurnalistai, jaunimo atstovai, istorikai, diskusiją moderuos Liudas Ramanauskas. Kviečiame užsukti pasisakyti arba tiesiog pasiklausyti.

O kokia gi šventė be koncerto – 20 val. jūsų laukia grupės „El fuego“ dainos Laisvės angelo aikštėje, 21 val. visi drauge giedosime Lietuvos himną.

Jeigu švęsti – tai tik Dzūkijos sostinėje. Tad kviečiame susitikti Liepos 6-ąją ir švęsti šią dieną kitaip: aktyviai ir įdomiai.

Šventės organizatoriai: Alytaus miesto savivaldybė ir Alytaus miesto teatras

Šventės draugai: Alytaus kraštotyros muziejus ir Kauno taikomosios dailės Alytaus filialas

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: