Dainavos žodis

Liepos 6-ąją visi keliai veda į Daugus!

Grupė „Lietuvaičiai“, legendinė „Man-go“, Martynas Kavaliauskas, naktinės šėlionės diskotekoje su Jovani, įspūdingasis vandens paradas Didžiulio ežere ir čempionatas merės Rasos Vitkauskienės taurei laimėti, linksmoji fotosesija ant foto batuto, šiame krašte dar neregėtas veislinių paukščių kiemelis, naktinį miestą apšviečianti kulminacija – visa tai ir dar daugiau jau liepos 6-ąją Dauguose! Nepraleiskite progos karališkai atšvęsti Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dieną Alytaus rajone!

„Iki laukiamiausios vasaros šventės #DaugaiMindaugai2024 – liko mažiau nei 2 savaitės! Tad noriu asmeniškai pakviesti visus – Alytaus rajono gyventojus ir svečius – švęsti tradiciškai – Dauguose. Organizuodami šventę galvojome apie kiekvieną: šeimas su mažais vaikais, senjorus, jaunus ir darbingo amžiaus žmones, apie tuos, kurie gerbia ir vertina tradicijas, ir tuos, kurie gyvenimą nusiteikę švęsti šiuolaikišku rimtu. Dėkoju visiems prisidėjusiems prie šventės organizavimo ir Liepos 6-ąją kviečiu pasimatyti Dauguose“, – sako Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė.

Šv. Mišios – už Lietuvą

11 val. minint Valstybės ir Tautiškos giesmės dieną, už Lietuvos valstybę Daugų bažnyčioje bus aukojamos iškilmingos Šv. Mišios. Po jų užburiančio balso savininkės, operos solistės Indrės Anankaitės pasirodymas.  

Daugų ežere – vandens paradas ir azariškas čempionatas

Po iškilmių bažnyčioje šventinę renginių programą atidarys baidarių, kanojų, plaustų, vandens dviračių, žvejybinių valtelių paradas ir kanupolo varžybos, atviras baidarių, kanojų čempionatas, skirtas Alytaus rajono savivaldybės merės Rasos Vitkauskienės taurei laimėti.

Mieste – gausybė pramogų

Šiemet šventės programoje netruks pramogų net išrankiausiam skoniui.

Daugų miesto gatvėse vyks gatvės muzikantų pasirodymai. Dėl lankytojų dėmesio varžysis svetingi kiemeliai – šeimų, senųjų amatų, kaimo bendruomenių, Alytaus turizmo informacijos centro ir iki šiol rajone neregėtų veislinių paukščių. Daugų miesto erdvėse į smagias ir naudingas edukacijas kvies „Žaliojo taško“ rūšiavimo edukacijų palapinė.

Didžiulio ežeras, pėsčiųjų tako pakrantė visą dieną lankytojus kvies pasižvalgyto po lauko instaliacijų parką. Parodomąją programą atliks Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Šventės dalyviams bus sukurta ir speciali erdvė smagioms fotosesijoms – ir maži, ir suaugusieji pašėlti galės ir ant foto batuto. Smagi nuotrauka atminimui – garantuota.

Ežere visų lauks vandens pramogos – pasiplaukiojimai vandens plaustais.

Koncertai – ir mažojoje scenoje

Į Vlado Mirono gimnazijos kiemą nuo 15 val. kvies interaktyvus teatralizuotas muzikinis koncertas visai šeimai „LiuKaBu“, jaunimo muzikinėje valandoje pasirodys Kultūros centro jaunieji atlikėjai, Alytaus r. meno ir sporto mokyklos bei Latvijos meno kolektyvai.

Kiek vėliau čia koncertuos folkloro kolektyvų ir liaudiškos muzikos kapelos „Susiedai“, „Žolynai“, „Dėdės ir dėdienės“, „Kuparas“, „Simnyčia“, „Punelė“, „Klėtis“, Grupė „Daumantų muzikantai“.

Karališkas koncertas

Švenčiant Valstybės dieną, iškilmingai bus įteikiamos Alytaus rajono garbės piliečio regalijos. Koncertinėje vakaro programoje nuo 19.30 val. pasirodys grupė „Lietuvaičiai“. 21 val. Dauguose kartu su visa Lietuva ir Martynu Kavaliausku bus giedama Tautiška giesmė. Vėliau pasirodys legendinė grupė „Man-go“, o naktines šėliones pratęs diskoteka su Jovani! Artėjant vidurnakčiui, laukia įspūdinga renginio kulminacija ant Didžiulio ežero – šviesų, lazerių spektaklis.

Nėra ką svarstyti – Valstybės dieną švęskime Dauguose!

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: