Dainavos žodis

Prieš teismą dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla stos Alytaus gyventojas

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje alytiškiui pareikšti kaltinimai dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė. Tyrimą atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Baudžiamosios bylos duomenimis, laikotarpiu nuo 2022 m. sausio iki 2023 m. spalio, kaip įtariama, vyriškis neteisėtai vertėsi automobilių ir jų detalių pardavimu. Manoma, kad kaltinamasis ėmėsi komercinės veiklos, neturėdamas pažymų, liudijančių veiklos vykdymą, nesudaręs sutarties su oficialiais atliekų tvarkytojais. Taip pat vyras neinformavo centrinio mokesčių administratoriaus apie pradėtus darbus, neturėjo leidimo eksploatuoti netinkamų transporto priemonių.

Remiantis teisėsaugos pareigūnų surinktais duomenimis, kaltinamasis, įsigijęs reikalingą įrangą automobilių ardymui bei gabenimui, vykdė ūkinę veiklą. Spėjama, kad vyriškis automobilių ardymo darbus atlikinėdavo ūkinės paskirties name bei kieme. Kaip įtariama, kaltinamasis savo bei kitų asmenų vardu, ardomų automobilių kėbulus ir detales priduodavo į metalo supirkimo punktą, o kitas dalis parduodavo fiziniams asmenims. Skaičiuojama, kad vyras iš šios veiklos gavo pajamų ne mažiau kaip 67 tūkst. eurų, kurių nedeklaravo.

Baudžiamajame kodekse už neteisėtą vertimąsi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla numatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmams.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmuo yra nekaltas, kol jo kaltumas nėra įrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: