Dainavos žodis

Joninių senjorų naktišokiams kapela „Punelė“ užsakyta prieš pusmetį

Kol visa Lietuva Joninių dieną, birželio 24 d., ilsėjosi, Alytaus senjorai, lydimi Gintauto Šmito vadovaujamos liaudiškos muzikos kapelos „Punelė“ muzikos ir dainų akordų, smagiai sukosi Alytaus miesto sode.

Senjorų naktišokiai Alytuje įgauna pagreitį. Vis daugiau vyresnio amžiaus žmonių laisvalaikį leidžia aktyviai – šokių aikštelėje. Senjorai įsitikinę, kad geriausias vaistas nuo visų ligų yra judėjimas ir bendravimas.

Kol visa Lietuva Joninių dieną, birželio 24 d., ilsėjosi, Alytaus senjorai, lydimi Gintauto Šmito vadovaujamos liaudiškos muzikos kapelos „Punelė“ muzikos ir dainų akordų, smagiai sukosi Alytaus miesto sode. LRT laidos „Duokim garo!“ nugalėtoja „Punelė“ Joninių senjorų naktišokiams buvo užsakyta dar prieš Naujuosius metus. „Oi, kaip laikas greitai bėga. Pusmetis pralėkė su vėjeliu!“, – sako „Punelės“ vadovas Gintautas, turėjęs ne vieną koncertą ilgąjį Joninių savaitgalį.

Be porų atėjusios skambios muzikos pasiklausyti alytiškės lingavo į taktą. Šokėjus šokių aikštelėje puošė šypsenos. Moterys, išsipuošusios gėlėtomis ir ryškiomis suknelėmis, sijonais, vyrai – su marškiniais ir kantuotomis kelnėmis.

Joninių šokių nepraleido ir Janina iš Prienų. Ji nuolatinė jų dalyvė. O šį kartą ne tik šoko, bet ir paminėjo vardo dieną. Moteris džiaugėsi šokiais, puikia nuotaika ir energija. „Viskas nuostabu, puiku“, – kalbėjo Janina. Varduvių proga kartu su kita Janina buvo apdovanota „Punelės“ kompaktiniu disku, kurį varduvininkėms įteikė kapelos vokalistas Gintautas.

Didžiausius sveikinimus Jonams ir Janinoms siuntė Armina iš Alytaus. „Šiandien ypatinga Joninių diena. Daug Jonų, Janinų susirinko. Ypatingus sveikinimus siunčiu savo krikšto dukros sūnui Jonui, kuris gyvena šalia Simno. Joneli, būk laimingas!“, – rankos mostu sveikinimą palydėjo pašnekovė. „Punelės“ muzikantai neleido šokėjams atsikvėpti. Daina keitė dainą. „Oras puikus, nuotaika gera, gyva muzika, visi blaivūs“, – apie šokius kalbėjo pavėsyje besiilsintis vyriškis. Sau ir kitiems šokėjams jis linkėjo nesustoti judėti ir būti sveikiems!

Vos minutę apsikvėpti gavęs kapelos vadovas G. Šmitas ir stebėjosi, ir džiaugėsi: „Šiems šokėjams groti valsų reikia labai mažai. Jie tokiam smagiam judesyje! Tai šaunu, tai gražu!“. Pasak Gintauto, jokių vitaminų nereikia, kuomet yra šokiai, jie – vaistas nuo visų ligų!

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: