Dainavos žodis

Kaip atrakinti telefoną, jei pamiršau slaptažodį?

Visiems gali pasitaikyti situacija, kai pamiršite savo telefono slaptažodį. Ar dėl to, kad dažnai jį keičiate, ar tiesiog užkrito, tikrai nereikėtų panikuoti, jei jo nebeatsimenate. Tokia problema kasdien ištinka daugybę žmonių. Visa laimė, kad telefonų gamintojai apie tai pagalvojo ir palieka išeitis bei sprendimus, kaip situaciją išspręsti. Šiame gide apžvelgsime, kaip atrakinti iPhone (iOS) ir Android telefonus, kaip kad Xiaomi, Samsung, Google Pixel, OnePlus ir kitus, jei pamiršote slaptažodį.

Android telefonų atrakinimas, jei pamiršote slaptažodį

Google Find My Device

Bene patogiausias būdas atrakinti Android telefoną yra per Google Find My Device paslaugą. Aišku, reikia būti ją įjungus, todėl rekomenduojame telefoną susieti su savo Google paskyra bei aktyvuoti Find My Device visuose išmaniuosiuose. Jei tai padarėte seniau, sprendimas bus ganėtinai paprastas.

1. Iš bet kokio prietaiso atsidarykite svetainę Find My Device.

2. Prisijunkite prie Google paskyros, kuri susieta su telefonu.

3. Pasirinkite užrakintą telefoną.

4. Tada naudodami parinktį Lock galite nustatyti naują slaptažodį ir atrakinti prietaisą.

Factory (gamyklinių) parametrų atstatymas

Jeigu nesate aktyvavę Find My Device, teks susitaikyti su tuo, kad problemos sprendimas įmanomas tik ne pačiais patogiausiais būdais. Gamyklinių nustatymų atkūrimas yra paskutinės vilties išeitis.

1. Išjunkite telefoną.

2. Paspauskite ir laikykite tam tikrą mygtukų kombinaciją (paprastai Power + Volume Up arba Power + Volume Down), kad įeitumėte į atkūrimo režimą.

3. Garsumo mygtukais pereikite prie parinkties Wipe data/factory reset (ištrinti duomenis / iš naujo nustatyti gamyklinius parametrus) ir pasirinkite ją naudodami įjungimo mygtuką.

Turėkite omenyje, kad šiuo būdu bus ištrinti visi jūsų prietaise esantys duomenys. Dėl to jau dabar aktyvuokite duomenų atsarginių kopijų kūrimą savo įrenginiuose.

Smart Lock nustatymai

Android telefonai su įjungta funkcija Smart Lock leidžia automatinį atrakinimą tam tikrais atvejais, pvz., kai esate tam tikroje vietoje arba, kai Bluetooth ryšiu prijungtas konkretus  įrenginys. Jei šios sąlygos tenkinamos, jūsų prietaisui atrakinti gali nereikėti slaptažodžio. Tada įjunkite Find My Device, kad vėliau nereikėtų dorotis su neišsprendžiama problema.

iOS telefonų atrakinimas, jei pamiršote slaptažodį

Naudojant iTunes

Jei anksčiau sinchronizavote iPhone su iTunes, galite atkurti savo prietaisą.

1. Prijunkite iPhone prie kompiuterio, su kuriuo paprastai sinchronizuojate.

2. Atidarykite iTunes ir pasirinkite savo telefoną.

3. Spustelėkite Restore iPhone ir vykdykite nurodymus.

4. Taip bus ištrintas jūsų prietaisas ir jo prieigos kodas, todėl galėsite iš naujo nustatyti telefoną.

Turėkite omenyje, kad Apple į privatumą ir galimas rizikas, susijusias su slaptažodžiais, žiūri labai rimtai. Dėl to nėra galimybės atgauti prieigą prie telefono neištrinant duomenų. Laimei, jei viskas išsaugota debesyje, viskas gana lengvai atsikurs.

Naudodamiesi iCloud funkcija Find My iPhone

1. Eikite į www.iCloud.com/find iš kompiuterio ar kito įrenginio.

2. Prisijunkite su Apple ID, kuris buvo prijungtas iPhone telefone.

3. Įrenginių sąraše pasirinkite savo iPhone ir spustelėkite Erase iPhone.

Taip pašalinsite visus duomenis kartu su slaptažodžiu ir galėsite iš naujo nustatyti iPhone.

Atkūrimo režimas

Jei telefono niekada nesinchronizavote su iTunes ir funkcija Find My iPhone nėra įjungta, naudokite atkūrimo režimą (Recovery Mode).

1. Atjunkite visus laidus nuo iPhone bei išjunkite telefoną.

2. Prijunkite iPhone prie kompiuterio ir laikykite nuspaudę atitinkamą mygtuką (senesniuose iPhone – Home mygtuką, naujesniuose modeliuose – šoninį, įjungimo/išjungimo mygtuką).

3. Laikykite mygtuką tol, kol pamatysite atkūrimo režimo ekraną. Iš ten galite atkurti prietaisą naudodami iTunes.

Situacijos, kai pamirštate slaptažodžius, niekada nėra malonios. Dėl to rekomenduojame užsiimti maksimalia prevencija, kad nutikus tokiai bėdai, patirtumėte kuo mažiau nuostolių. Visų pirma – reguliariai kurkite atsargines kopijas debesyje. Taip pat įjunkite piršto antspaudo arba veido atpažinimo funkcijas, kad pamirštas slaptažodis netaptų didele bėda.

Dabar jau visiškai nesvarbu, kurį telefoną nuspręstumėte įsigyti iš https://pigu.lt/lt/mobilieji-telefonai, net pamirštas slaptažodis netaps didele problema, nes žinosite, kaip tai išspręsti.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: