Dainavos žodis

Druskininkų pasieniečiai perėmė su kontrabanda iš Baltarusijos paleistus droną ir meteorologinį balioną

VSAT nuotraukos.

Antradienį Druskininkų pasieniečiai perėmė iš Baltarusijos paleistus droną ir meteorologinį balioną su skraidintomis kontrabandinių cigarečių siuntomis bei sulaikė jas nešusį Druskininkų savivaldybės gyventoją, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Kaip išplatintame pranešime nurodė VSAT, antradienį po vidurnakčio Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai, budėdami prie sienos su Baltarusija, Jaskonių kaimo prieigose fiksavo į Lietuvą skrendantį droną su, kaip įtarta, kontrabandiniu kroviniu.

Pasieniečiai pastebėjo, kad šis dronas greitai grįžo atgal į Baltarusiją. Kai jis su kroviniu vėl bandė įskristi į Lietuvos pusę, Druskininkų užkardos pareigūnai, panaudoję antidroninę įrangą, bepilotį orlaivį su kroviniu nuleido ant žemės.

Užkardoje tarnaujančio vokiečių aviganio vedami pasieniečiai miške aptiko Druskininkų savivaldybės gyventoją. Nuo sienos nespėjęs nutolti kontrabandininkas nešė ryšulį, kaip įtariama, atgabentą pirmuoju drono skrydžiu. Jame buvo 750 pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Prie pasieniečių perimto drono buvo pritvirtintas ir antras krovinys – taip pat 750 pakelių kontrabandinių tokios pat markės rūkalų. 

VSAT teigimu, sulaikytas druskininkietis pareigūnams yra žinomas. Dėl kontrabandos pasienyje su Baltarusija jis įkliuvo jau ne pirmą kartą.

Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką šiuo metu jam gresia administracinė bauda nuo 5760 iki 6000 eurų.

Taip pat kontrabandininkas į valstybės sienos apsaugos zoną buvo įėjęs be privalomo VSAT leidimo, todėl už šį nusižengimą jam gresia ir dar viena bauda nuo 90 iki 150 eurų. 

Po apklausos, įteikus šaukimą atvykti į vėliau vyksiantį bylos nagrinėjimą Druskininkų užkardoje, kontrabandininkas buvo paleistas.

Be to, Druskininkų užkardos pasieniečiai antradienį, apie 9 valandą, Švendubrės kaimo ribose perėmė dar vieną iš Baltarusijos nevaldomu meteorologiniu balionu atskraidintą krovinį. Juo kontrabandininkai taip pat bandė atskraidinti 750 pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis. 

Iš viso pasieniečiai šiemet sulaikė daugiau kaip 235 tūkst. pakelių oru atgabentų cigarečių. Tai yra trečdalis viso rūkalų kontrabandos kiekio, šiemet sulaikyto VSAT.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: