Dainavos žodis

Į Alytaus ligoninę – savanoriauti ir net atrasti karjeros galimybių!

Turbūt retai kas susimąsto, kad Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje galima įgyti neįkainojamos patirties savanoriaujant. Dar nuo pandemijos prasidėjusi savanorystės ligoninėje banga tęsiasi iki šiol. Kai kurie savanoriai čia atrado ir karjeros galimybių. Savanorio vaidmenį išbandė ir alytiškis Martynas Pocius, ligoninėje savanoriavęs tris mėnesius ir po pertraukos vėl sugrįžęs tęsti savo savanorišką misiją. Pasak jo, tai puiki galimybė pasitikrinti savo galimybes prieš pradedant studijuoti mediciną ir ne tik.

„Man labai patiko tai, ką pamačiau, sužinojau ir kokios patirties įgijau. Buvo daugybė įvairių atvejų – nuo džiaugsmingų iki labai liūdnų ir netikėtų. Tai dar labiau sustiprino mano norą studijuoti mediciną ir padėti žmonėms“, – pasakoja Martynas, šiuo metu svarstantis rinktis chirurgijos arba radiologijos kryptį.

Apie galimybę savanoriauti ligoninėje jaunuolis sužinojo iš savo klasės draugės, kuri taip pat savanoriavo ligoninėje. Taip geri atsiliepimai ir rekomendacijos sklinda iš lūpų į lūpas.

Pasak Martyno, jam tekdavo lydėti ar nuvežti pacientus tyrimams atlikti ar paguldyti skyriuje į palatą, po jų apžiūros padėti sutvarkyti patalpą, medicininius įrankius ir daugybę kitų darbų.

„Man labai įstrigę, kai į Priėmimo – skubios pagalbos skyrių ateina neblaivūs pacientai ir pradeda neadekvačiai elgtis, šūkauti. Teko matyti, kaip vienas jų net užantyje užslėptą vyno butelį sugebėjo išsitraukti ir jo turinį su laipsniais ėmė gerti. Tada tenka turėti nemalonumų apribojant tokį paciento elgesį, mat tai niekaip nesuderinama su ligoninės taisyklėmis“, – apie įsimintiniausias savanorystės akimirkas pasakoja Martynas.

Vaikinas svajoja sugrįžti į savo gimtąjį miestą atlikti rezidentūrą Alytaus ligoninėje, nes jam patiko darbo specifika, suteikiamos galimybės ir perspektyvos šioje įstaigoje.

„Džiugina faktas, kad Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė – populiari savanorystės bazė. Ypač tai išpopuliarėjo pandemijos laikotarpiu. Turėjome daugybę su medicina niekaip nesusijusių savanorių, o kai kurie iš jų pas mus sugrįžta ir dar kartą. Turime sėkmingų istorijų, kai savanoriai atrado savo vietą karjeros srityje ir net tapo mūsų įstaigos darbuotojais. Tai puiki galimybė ir svarstantiems rinktis medicinos studijas. Tad visus svarstančius savanorystės galimybes, kviečiame prisijungti prie mūsų komandos, o gal net tapti neįkainojama jos dalimi“, – sako Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktorius Svajūnas Žukauskas.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: