Dainavos žodis

Prof. Dalia Giedrimienė – Lietuvos Respublikos garbės konsulė

Didžiuojamės Alytaus ambasadore profesore Dalia Giedrimiene, kuri buvo paskirta ir Lietuvos garbės konsule Roki Hilio mieste!

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis paskyrė prof. Dalią Giedrimienę Lietuvos Respublikos garbės konsule Roki Hilio mieste, Hartfordo apygardoje, Konektikuto valstiją apimančioje konsulinėje apygardoje, atlikti konsulines funkcijas.

Taip siekiama stiprinti ir plėtoti draugystę bei tarpusavio supratimu pagrįstus Lietuvos Respublikos ir Jungtinių Amerikos Valstijų santykius.

Šiemet, švenčiant miesto gimtadienį, prof. D. Giedrimienė tapo Alytaus ambasadore. Šventinį vakarą Alytaus miesto vėliava buvo įteikta jai atstovavusiam sūnui Deivydui Giedrimui.

Iš Alytaus kilusi kardiologė prof. Dalia Giedrimienė šiuo metu gyvena Jungtinėse Amerikos Valstijose. Ten ji išvyko prieš tris dešimtmečius, apsigynusi daktaro laipsnį. Konektikuto valstijoje ji dirba Šventojo Juozapo universitete bei ligoninėje. Yra vertinama kardiologė, lietuvių bendruomenės lyderė, mokslininkė, koordinuojanti mokslinius klinikinius tyrimus Hartfordo ligoninės Širdies aritmijų centre, savo darbais garsinanti ne tik Lietuvos, bet ir gimtojo Alytaus vardą. 

Ji palaiko ryšius su gimtojo krašto gyventojais, savivaldos atstovais, telkia bendriems projektams Alytaus bei Jungtinių Amerikos Valstijų žmones.

„Man žinomos šios ponios išskirtinės savybės ir atsidavimas, su kuriuo ji nuolat atlieka jai pavestas funkcijas, įtikino mane, kad ji pelnys Jungtinių Valstijų žmonių pasitikėjimą, todėl kiekvieno prašau visiškai tikėti tuo, ką ponia Dalia Giedrimienė bus įpareigota pranešti mano vardu ar Lietuvos Respublikos Vyriausybės pavedimu, ir prašau Jungtinių Amerikos Valstijų pareigūnų visokeriopai padėti bei pagelbėti jai einant šias pareigas“, – rašoma užsienio reikalų ministro G. Landsbergio rašte.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: