Dainavos žodis

Neatrastų skonių kelionė: Nidos Degutienės knygos „Australijos skoniai“ pristatymas

Paskutinę liepos mėnesio pavakarę į draugišką susitikimą Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2) kviečia maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė, aistringa keliautoja ir gurmanė Nida Degutienė.

Autorė ne tik pristatys naujausią savo knygą, bet ir papasakos apie nedaugeliui dar žinomą tolimąją Australiją – šalį, kurioje vystėsi seniausia pasaulio civilizacija ir kuri tik pastaraisiais metais pamažu iš naujo atranda aborigeniškąjį paveldą. Apie kulinarinę diplomatiją ir pasaulio pažinimą per maistą. Apie australų visuomeniškumą, gebėjimą jungtis į klubus, organizacijas ir būrelius. Apie pozityvius australiškus atradimus ir patirtis, kurias norėtųsi perkelti ir į Lietuvą.

Australijos skoniai: mano atradimai“ – ketvirtoji Nidos Degutienės kulinarinė knyga, gimusi po dviejų metų, pragyventų tolimojoje Australijoje. Gausiai iliustruotoje albuminėje knygoje autorė pasakoja apie australų gyvenimo būdą, jų buitį, šventes ir įpročius. Knygoje publikuojama daugiau nei 130 nesudėtingų, iki šiol niekur neskelbtų kulinarinių receptų ir apetitą žadinančių nuotraukų.

Apie autorę: VirtuvėNidą traukė nuo pat vaikystės, tačiau jos tikroji aistra maistui atsiskleidė tik kartu su vyru diplomatu persikrausčius gyventi į Izraelį. Ten, prieš penkiolika metų, Nida pradėjo rašyti kulinarinį tinklaraštį, ten gimė pirmoji Nidos knyga „Izraelio skoniai“. Net dvi N. Degutienės knygos – „Izraelio skoniai: šventės ir kasdiena“ bei „Nidos Receptai: 10 metų drauge“ pelnė geriausių pasaulyje knygų titulus (kiekviena savo kategorijose atitinkamai 2015 ir 2023 metais). Šiuo metu Nida su savo vyru Dariumi, Lietuvos Respublikos ambasadoriumi, gyvena Australijoje.

Charizmatiškąją moterį į Dzūkijos sostinę pakvietė Alytaus miesto Zonta klubas, o mes džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio susitikimo įgyvendinimo, tad liepos 31 d. 17.30 val. kviečiame visus maisto, kelionių, nuostabių istorijų mylėtojus į betarpišką pasibuvimą su Nida!

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: