Dainavos žodis

Senjorų naktišokius filmuojantis V. Akmantas: „Tai – Alytaus vizitinė kortelė“

Liaudiškos muzikos filmuotoju save vadinantis Vidas Akmantas.

Alytaus miesto sode sukasi pagyvenusių žmonių poros tai – senjorų naktišokiai. Prieš keletą metų prasidėję šokiai žaibiškai išpopuliarėjo. Pradžioje jie rengti vienoje Alytaus mokykloje vėliau persikėlė į Alytaus kultūros centrą, o vasarą poros sukasi Alytaus miesto sode vyresnių dar vadinamoje „plaščiadkėje“.

Šokėjus filmuoja liaudiškos muzikos filmuotoju save vadinantis Vidas Akmantas, kurio tokio pat pavadinimo youtube paskyra jau turi beveik 8000 sekėjų, parengta per 600 siužetų.

„Senjorų naktišokiai yra itin populiarus video formatas. Tą supratau prieš keletą metų, kai Krokialaukyje (Alytaus rajonas) nufilmavau vieno kolektyvo pasirodymą. Tąkart pamačiau, kad žmonėms reikalingi tokie video siužetai, mat sulaukiau 55 tūkstančių peržiūrų, o prie kanalo prisijungė 180 naujų sekėjų. Mano kanalą prenumeruoja 70 procentų pensinio amžiaus žmonių, kuriems patinka jų laikų muzika aš ir pats senjoras, todėl mes suprantame vienas kitą“, – sako filmuotojas.

Vidas Akmantas dar žinomas kaip akordeonistas, todėl kaip muzikantui jam svarbi ir siužeto garso kokybė. Kadangi naktišokius filmuoja ir daugiau operatorių Vidas nori išsiskirti kokybe, o dar nesibaigus šokiams skuba montuoti, kad kanalo žiūrovai kuo greičiau rastų vaizdo medžiagą. Dažniausiai vartotojus naujas video pasiekia po keliolikos valandų, naktį. Pasak Vido Akmanto, kartais pasitaiko, kad šokėjai nenori patekti į kadrą. Operatorius atsižvelgia į pageidavimą ir nefiksuoja tokių porų arba montažo metu iškerpa. „Darbo etika labai svarbi. Su niekuo nekonfliktuoju geriau nusišypsau ir viskas būna gerai“, – šypteli Vidas Akmantas.

Senjorų naktišokiai jau tampa Alytaus vizitine kortele. Iš kitų miestų atvykstantys atlikėjai neretai nustemba pamatę šimtus muzikos laukiančių porų. Naktišokiai tai ne tik galimybė vyresniems asmenims pašokti dalis žmonių ateina paklausyti gyvai atliekamų dainų, pabendrauti su bičiuliais. Senjorų šokiai vyksta ištisus metus dukart per mėnesį.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: