Dainavos žodis

Kokių šalių baldai pigiausi ir kur juos įsigyti?

Baldai yra kiekvieno žmogaus, kiekvienos šeimos kasdienybės neatsiejama dalis. Jų patogumas, funkcionalumas ir estetinė išvaizda daro gana didelę įtaką kiekvieno mūsų kasdieniniam gyvenimui. Po sunkios darbo dienos, ar savaitgaliais norisi namuose jaustis jaukiai ir patogiai. Tačiau renkantis baldus dažnai tampa svarbu ne tik jų vertingos savybės, bet ir patraukli kaina. Baldai dėvisi arba tiesiog šiek tiek pabosta, tad visai natūralu, jog norisi laikas nuo laiko juos atnaujinti. Tikrai ne kiekviena šeima gali sau leisti pirkti brangius baldus ir po kelerių metų juos keisti naujais. Tad iškyla klausimas – kokių šalių baldai yra pigiausi ir kur juos įsigyti? 

Kuo pasižymi įvairių šalių baldai?

Šiandien, kad įsigyti vienos ar kitos šalies baldus, visai nebūtina juos pirkti užsienyje ir ilgai laukti siuntos. Įvairių šalių baldų galima įsigyti ir mūsų šalies tiek fizinėse, tiek internetinėse parduotuvėse. Kiekvienos šalies baldų pramonė turi savo unikalių privalumų ir savybių, atitinkančių vartotojų skirtingus skonius, stilius ir pageidavimus. Tereikia pasirinkti, kokios baldų savybės jums yra prioritetas. 

Skandinaviški baldai, kaip žinia, pasižymi minimalistiniu dizainu, neryškiomis pastelinėmis spalvomis. Didelį dėmesį skandinaviškų baldų gamintojai skiria savo gaminių funkcionalumui. Praktika rodo, jog minimalistinis interjero dizainas labai populiarus ne tik visame pasaulyje, bet ir mūsų šalyje. Panašiomis savybėmis pasižymi ir vokiški baldai: aukšta kokybė, funkcionalumas, minimalizmas ir akies nerėžiančios spalvos bei kuklus dizainas. 

Jeigu trokštate elegancijos ir prašmatnaus dizaino, dairykitės itališkų ar prancūziškų baldų. Jie  išties garsėja prabangiu dizainu.  Ypatingas dėmesys skiriamas detalėms ir aukščiausios kokybės medžiagų, tokių kaip oda, marmuras ir medžio masyvas, naudojimu. 

Tikriausiai esate susidūrę su požiūriu, jog lenkiškas baldas – tai idealus kainos ir kokybės santykis? Tą paneigti sunku. Lenkijos baldų gamybos pramonė garsėja tuo, kad siūlo aukštos kokybės produktus konkurencingomis kainomis.  Galbūt todėl  lenkų baldai yra geidžiami taupiems vartotojams ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Didelę teigiamą įtaka turi ir paalanki Lenkijos strateginė padėtis Europoje. Ji leidžia itin  ekonomiškai efektyviai transportuoti medžiagas ir jau pagamintus baldus. Tai gana stipriai sumažina išlaidas. Džiugina tai, jog apie lenkiškus baldus tikrai negalima pasakyti, jog pigus gaminys – prasta kokybė. Tokį teiginį paneigia teigiami vartotojų atsiliepimai ir gausus lenkiškų baldų asortimentas mūsų šalies interjero prekių rinkoje. 

Populiariausi baldų stiliai

Kiekvienoje gyvenimo srityje egzistuoja tam tikro laikmečio mados ir tendencijos. Ne išimtis ir baldai. Sutikite, dažnai norisi atnaujinti baldus ne dėl to, jog jie susidėvėjo. Tiesiog visur: televizijoje, spaudoje, draugų namuose ar kažkur kitur matomos naujos interjero tendencijos, nori ar nenori, kiekvieno žmogaus širdyje pažadina norą kažką keisti savo aplinkoje. Taigi, kokie baldų stiliai vyrauja pastaruoju metu?  Džiugu, jog pasirinkti išties yra iš ko:

  • Skandinaviškas, dar kitaip dažnai vadinamas minimalistinis stilius. Jis pasižymi švariomis linijomis, paprastumu ir funkcionalumu. Spalvos šių baldų yra neutralios, dažniausiai vyrauja balti, pilki ar melsvi atspalviai. Šių baldų dizaine daugiausia dėmesio skiriama natūralioms medžiagoms ir patogumui.
  • Klasikiniai baldai. Klasikinių baldų gamyboje dažniausiai naudojama tamsi mediena, sakykim, riešutmedis ar klevas. Vyrauja žemės spalvų paletė: ruda, mėlyni ar žali atspalviai, pasteliniai atspalviai. Audiniai šiems baldams paprastai pasirenkami prabangesni: šilkas, kašmyras, velvetas. Jei  naudojami pigesni audiniai – linas, medvilnė.
  • Rustic stiliaus baldai. Dar kitaip vadinami – kaimiško stiliaus. Pagrindiniai jų bruožai:  natūralumas, šiltumas, rankų darbas, natūraliai atrodantis nusidėvėjimas. Mediena ar akmuo derinami su natūraliais audiniais. Vienas populiariausių – linas. Šiuose balduose vyrauja įvairūs raštai.
  • Industriniai baldai. Tai yra sendinti arba perdirbti, bylojantys apie savo industrinę praeitį.  Dažniausiai naudojamos medžiagos: plienas, metalas bei mediena, o spalvos – natūralios medienos ar metalo. Ryškios spalvos jiems nebūdingos. 
Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: