Dainavos žodis

Vyriausybė spręs dėl Alytaus tuberkuliozės ligoninės reorganizavimo

Trečiadienį Ministrų kabinetas ketina apsispręsti dėl Alytaus apskrities tuberkuliozės ligoninės reorganizavimo, prijungiant įstaigą prie Stasio Kudirkos ligoninės.

Kaip nurodoma Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teikime Vyriausybei, sujungiant tuberkuliozės ir S. Kudirkos ligonines siekiama optimizuoti sveikatos priežiūros paslaugų teikimą ir gerinti jų prieinamumą bei kokybę. Be to, reorganizavus įstaigą būtų užtikrintas efektyvesnis ligoninių valdymas, finansinių ir žmogiškųjų resursų paskirstymas.

Be to, kaip ministerijai rašte nurodė dabartinis ligoninės vadovas Romualdas Radivonas, įstaiga susiduria su finansinėmis problemomis, o šalyje iš esmės mažėja sergamumas tuberkulioze. Todėl, anot direktoriaus, remiantis Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacijomis, turėtų būti mažinamos ir stacionarinio gydymo lovos, skiriant resursus ambulatorinių paslaugų apimčių plėtrai.

Ministerija akcentuoja, jog reorganizavus ligoninę tuberkuliozės gydymo paslaugos nebūtų nutraukiamos. Taip pat pažymima, jog Alytaus tuberkuliozės ligoninė yra paskutinė tokio tipo gydymo įstaiga – Klaipėdos, Romainių tuberkuliozės ligoninės buvo prijungtos atitinkamai prie Respublikinės Klaipėdos ligoninės ir Kauno klinikų.

Vyriausybei pritarus nutarimo projektui, konkreti tuberkuliozės ligoninės reorganizavimo data bus nustatyta vėliau, o patį procesą koordinuos specialiai iš ligoninių, SAM bei Alytaus miesto savivaldybės atstovų sudaryta darbo grupė.

Alytaus miesto savivaldybė jau yra pritarusi ligoninių reorganizacijai.

Augustė Lyberytė (ELTA)

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: