Dainavos žodis

Poetė Irutė Matažinskaitė-Lazickienė knygą išleido paskatinta anūko

Senjorė alytiškė poetė Irutė Matažinskaitė-Lazickienė išleido aštuntą eilėraščių knygą „Mano gyvenimo spalvos“.

Senjorė alytiškė poetė Irutė Matažinskaitė-Lazickienė išleido aštuntą eilėraščių knygą „Mano gyvenimo spalvos“. 100 egzempliorių tiražu išleista knyga dar kvepia dažais, bet jau laukia savo ištikimų skaitytojų.

Poetė sako, kad naujoje eilėraščių knygoje sugulė visos gyvenimo spalvos. „Knygos pavadinimas atspindi spalvingą žmogaus gyvenimą. Pozityvias mintis, gerą emociją įprasmina rožinė, žydra spalvos, – pažymi Irutė ir tęsia knygos eilėmis. – Mintim bandau gyvenimą nupiešti. Žinau, nebus jame tik balta, juoda. Labai plati ir įvairi spalvų paletė, gyvenimas visas spalvas mums duoda. Todėl piešiu gyvenimą visoms spalvom!“

Knygą poetė skiria savo eilių gerbėjams ir visiems alytiškiams, kurie ją pažįsta ir skaito jos eiles socialiniame tinkle „Facebook“. Didžiausias Irutės gerbėjas yra jos anūkas Klaidas, šiais metais baigęs universitetą Londone. Jis užsienyje gyvena nuo 6-erių, bet kasmet vasarą aplanko močiutę Irutę ir džiaugiasi jos eilėmis. Būtent Klaidas ir paskatino ją išleisti aštuntą eilėraščių knygą, net padėjo išrinkti viršelio nuotrauką. O joje – besišypsanti poetė, kuri, pasak Klaido, atspindi knygos idėją – visas gyvenimo spalvas.

Knyga „Mano gyvenimo spalvos“ yra viena ploniausių I. Matažinskaitės-Lazickienės poezijos knygų. Poetė planavo parašyti knygelę vien sau, ir jeigu ne anūko atkaklumas, knygos tikriausiai nebūtų išleidusi.

Naujos knygos viešai kol kas pristatyti neplanuoja. Joje nugulusiomis eilėmis dalinsis savo „Facebook“ paskyroje ir šį kartą su laikraščio „Dainavos žodis“ skaitytojais: „Nežinau, kiek dar džiaugsmo man paskyrė likimas, gal rytoj, o gal šiandien ta diena paskutinė? Tad nusprendžiau nelaukti, jau pradėti dabar džiaugtis tuo, ką turiu, ką aplinkui matau. Aš džiaugiuosi žmogum, sutiktu kelyje, aš džiaugiuosi lietum – jis gaivina mane, aš džiaugiuosi naktim – kad ramiai dar miegu, ir džiaugiuosi diena – ta, kurią gyvenu. Aš džiaugiuosi draugais, net ir tais, kas nuvylė, aš džiaugiuosi viskuo, ką likimas man skyrė – po lygiai viskas mums priklauso, todėl pusiau aš viską dalinu. Tau naktys juodos, man žvaigždėtos, tau pilnatis, o man delčia ir dar širdyje suraskim vietos, kad tilptų meilė ir gyvenimo tiesa.“ Skaitytojams Irutė linki atrasti savo gyvenimo spalvas. „Ir jeigu skaitydami mano naują knygą atrasite bent vieną savo gyvenimo spalvą, man bus labai gera“, – sako poetė.

I. Matažinskaitė-Lazickienė nuo 2018 m. yra išleidusi 8 poezijos knygas. Poetė džiaugiasi naujos knygos išleidimu, o sau linki sveikatos ir dar noro rašyti.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: