Dainavos žodis

Linksmai ir aktyviai praūžė Žagarių bendruomenės vasaros sporto šventė

Žagarių bendruomenė įgyvendino 2 projektus – „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“, kuriam lėšas skyrė Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir „Nevyriausybinių ir bendruomeninių organizacijų veiklos skatinimas“, kuriam lėšas skyrė Alytaus rajono savivaldybė. Įgyvendindama šiuos projektus bendruomenė 2024-08-10 suorganizavo sporto šventę „Sportuoti madinga“. Sportas ir fizinis aktyvumas yra neatsiejama kiekvieno žmogaus sveiko kokybiško kasdienio gyvenimo dalis. Šia sporto švente buvo siekiama, kad bet kuris vaikas, paauglys ar suaugęs žmogus kuo daugiau užsiimtų sveikatą stiprinančiu fiziniu aktyvumu, nes šiuolaikinės technologijos ir įtemptas dienos ritmas išstumia natūralius mūsų organizmo poreikius judėti.

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro atstovė Dovilė Ramanauskė pakvietė šventės dalyvius nuotaikingai raumenų apšildymo mankštai prieš laukiančias varžybas. Po mankštos dalyviai rinkosi į sporto erdves, kuriose laukė aktyvios fizinės veiklos. Nuobodžiaujančių nebuvo – varžėsi tinklinio, futbolo, stalo teniso, smiginio sporto šakose ir kitose rungtyse. Buvo varžomasi ne tik ant žemės, bet ir vandenyje. Bendruomenė nugalėtojus apdovanojo taurėmis, medaliais, gertuvėmis, kitais įsteigtais prizais, vaikai buvo vaišinami saldžiais prizais. O Vaisodžių kaimo bendruomenės atstovas Vytautas Knyza visus šventės dalyvius vaišino gardžiu plovu.

Pozityvių emocijų pliūpsnis, besišypsantys veidai, švelniai nuraudę skruostai – bendro veikimo kartu sporto šventėje – rezultatas. Kiek bekalbėtume apie sveikatą ir jos stiprinimą, geriausia bent kartą išbandyti ir pajusti emociją, kurią sunku nupasakoti.

Žagarių bendruomenė dėkoja šventės dalyviams, kurių entuziazmas ir aktyvus dalyvavimas padarė šventę gyva ir kupina energijos.

Žagarių bendruomenės informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: