Dainavos žodis

Senjorų Birutės ir Antano projektas: gyventi ir kuo ilgiau šokti

Nepavargstantys senjorų šokių dalyviai Birutė Šarauskienė ir 73 metų Viktoras Antanas Mikulskas – visada pasitempę, spalvingi, 23-ejus metus gyvena prie Alytaus, Berželio soduose, Zylių gatvėje.

„Mes kaip zylės, energingi, skubantys, šokio aikštelėje skrendame“, – šypsosi pašnekovai. Kartu jie 34-erius metus. Birutė kilusi iš Verebiejų, Alytaus rajono, Antanas – iš Prienų rajono. Juos suvedė šokiai. Pora susipažino Kazimiero bažnyčioje, kuri 1990 metais buvo virtusi šokių aikštele. Ir nuo tada abiejų gyvenimas pasisuko kartu. Jaunystėje moteris šokio tautinius šokius, šokių ratelius, dalyvavo Lietuvos dainų šventėse. Birutė iki pensijos ėjo ūkio dalies vedėjos pareigas lopšelyje-darželyje „Volungėlė“. Antanas verslavo – iš Vokietijos vežė ir pardavinėjo dėvėtus baldus. Dabar pašnekovai džiaugiasi pasibaigusiais valdiškais darbais ir dirba savo sode, daug juda. „Negaliu sėdėti vietoje, man reikia daug veiklos“, – sako Birutė, auginanti įvairias daržoves, uogas. Ir Antanas dirba – laisto lysves, rūpinasi sodu. Po darbų senjorai neskuba ant sofutės prigulti, o pasipuošę važiuoja į senjorų naktišokius Alytaus miesto sode, kurių nepraleidžia nuo 2022 metų. Abu džiaugiasi, kad šokiuose rado bičiulių, daug sulaukia pagyrimų, kad smagiai šoka. Šokėjai ne tik sukasi šokių aikštelėje Alytaus miesto sode, bet ir vyksta šokti į Kauną, Pietų Lietuvoje organizuojamus tokius renginius. Į šokius skuba, kaip į šventę. Ir dar pasipuošę plačia šypsena. „Šokis – sveikata“, – sako Birutė ir priduria, kad šokiu išsigydė stuburo skausmus. „Todėl ir turime tiek daug energijos ir geros nuotaikos“, – tęsia pašnekovė. Antanui šokis yra atsipalaidavimas, malonumas. Jis taip pat randa laiko ir žvejybai. Bent du kartus per savaitę meškerę užmerkia Nemuno upėje. O Birutė, jeigu nešoka ir nesisuka sode, tai grybauja, uogauja. Ji sako esanti gamtos žmogus. Senjorė atvira – jau 5 metus nevalgo mėsos ir teigia, kad jaučiasi daug geriau. O moterį taip pasielgti paskatino anūkas Vilius. Jis veganas, tad savo pavyzdžiu įkvėpė ir močiutę Birutę. O Antanas ne toks užsispyręs, mėsos neatsisako. „Kaimynai atneša cepelinų, šašlykais pavaišina, negaliu atsisakyti“, – šypsodamas pasakoja vyras.

Šokių aikštelėje šokėjai Antanas ir Birutė išsiskiria savo išvaizda. Visada ryškūs, pasipuošę. Birutė pasididžiuodama pažymi, kad pomėgį puoštis paveldėjo iš savo močiutės, kuri, berods, kilusi net iš karališkos giminės.

Gyventi ir kuo ilgiau šokti – dabartinis Birutės ir Antano gyvenimo projektas. To energingiems šokėjams ir linkime!

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: