Dainavos žodis

Širdyje klajojusią svajonę ir pilnatvę auklė atrado Alytaus rajone

Alytaus rajone yra vieta, į kurią vaikai nori sugrįžti, čia leisti laiką, o ilgesingos, tėvų dėmesio reikalaujančios ašaros greitai virsta susidomėjimu aplinka. Tokia yra Valandinės auklės studija, kurią įkūrė Rima Karkauskienė. Šios moters atsidavimas darbui stebina ne mažiau negu jos istorija ir išsipildžiusi svajonė.

Svajonę turėjo nuo vaikystės

Vaikų priežiūros dieną, o kai reikia ir naktį, paslaugas teikiančiai Rimai ši veikla yra jos svajonės išsipildymas.

„Dar mokydamasi pradinėse klasėse norėjau būti mokytoja. Nuolat savo noru po pamokų padėdavau vaikams, kuriems mokslai sekėsi prasčiau. Su didžiausiu pasimėgavimu mokiausi muzikos mokykloje ir svajojau, kaip aš grosiu, o vaikai dainuos ir šoks. Buvau labai aktyvi mokinė“, – pasakojo Rima.

Jos svajonė niekada nesikeitė, tačiau iki jos teko nueiti ilgą kelią. Atėjus metui pasirinkti, kur ir ką studijuoti, vyresnė sesuo įtikino rinktis perspektyvesnę specialybę. Taip anuomet moteris įstojo į prekybą, vėliau sukūrė šeimą, teko ragauti ir emigranto duonos, o svajonė liko nuošaly.

Kalbas pavertė realybe

Darbas užsienyje laimės moteriai neteikė. Be to, vis augo nuoskauda, kad negali būti su savo vaikais, tiek, kiek jiems reikia mamos, todėl tvirtai apsisprendė grįžti į gimtinę ir čia ieškotis auklės darbo. Planas pavyko – laikraštyje ji rado skelbimą, kur šeima ieškojo auklės 8 mėnesių dvynukėms. Paaiškėjo, kad šeimoje buvo ir trečia vyresnė mergaitė.

Rimai pavyko užmegzti labai artimus ryšius su šeima ir vaikais, tačiau atėjo metas, kai teko išsiskirti, nes jos darbdaviai emigravo į užsienį.

Moteris su savo atžalomis vis dalijosi atgimusia svajone turėti savo erdvę, kurioje ji galėtų dirbti su vaikais.

„Vieną dieną sūnus man pasakė, kad nustočiau tik kalbėti ir paragino imtis veiksmų. Tada ryžausi bent jau pabandyti. Pradėjau nuo 28 kv. m. bendrabučio kambariuko ir štai jau daugiau kaip aštuonerius metus vykdau šią veiklą. Tik dabar turiu namą ir vaikams pritaikytą teritoriją. Jau viena visur nebesuspėju“, – neįtikėtina istorija dalijasi Rima.

Kad pasiektų savo tikslų ir svajonių, moteris išklausė ne vienus pedagoginius-psichologinius kursus.

Dar vienas Rimos džiaugsmas šiandien – kad mamos pėdomis nusekė ir dukra, grįžusi iš Vilniaus ir Alytuje įkūrusi privatų vaikų darželį. Moteris be galo didžiuojasi ir savo sūnumi karininku. Ir kaip nesididžiuosi, kai abu vaikus teko užsiauginti vienai?

Renovuotam pastate – nauja erdvė vaikams

Jau antrus metus moteris Valandinės auklės studiją perkėlusi į savo namų erdvę. Tiesa, jau netrukus tų pačių namų kieme, tik jau kitame pastate, duris atvers specialiai vaikams įrengta erdvė. Pastatas naujai renovuotas, jau greitai čia bus atvežti nauji baldai. Kad galėtų įgyvendinti šią svajonę, moteris kreipėsi į Alytaus rajono savivaldybę dėl finansinės paramos verslui. Ir ją gavo.

Kampelis vaikams įkurtas ir aptvertoje kiemo erdvėje – su supynėmis, laipynėmis, tuneliais, žaidimų nameliu, augalų lysvelėmis, triušių, vištų ir net jūrų kiaulytės draugija. Mažiesiems veiklų čia nestinga, didžiąją laiko dalį jie praleidžia lauke ir visai nesvarbu, koks metų laikas už lango.

Rima net sulaukia užsakymų savaitgaliais užimti vaikus švenčių metu, o tokius užsakymus kitų metų vasaros savaitgaliams jau pradeda registruoti dar gruodžio mėnesį.

„Darbas užpildo visas mano gyvenimo nišas. Kartais jaučiuosi tarytum būčiau ištekėjusi už savo darbo. Kad galėčiau skirti daugiau laiko ir pačiai sau, susiradau kolegę, kuri man padeda čia dirbti su vaikais. Mano širdis šiandien džiaugiasi, nes išpildžiau visus savo matymus, kuriuos vaizduotėje mačiau prieš 17 metų. Aš visa tai darau su atvira širdimi, nes tai man be galo patinka“, – tikina Rima.

Jeigu ir Jūsų Alytaus rajone veikiantis verslas, kuriami gaminiai, teikiamos paslaugos buvo įvertintos šalies, tarptautiniais įvertinimais, garsina Alytaus rajoną ar tiesiog sėkmingai įsitvirtina šalies, tarptautiniuose segmentuose, kviečiame kreiptis į Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyrių el. paštu komunikacija@arsa.lt ir papasakoti apie tai mūsų krašto gyventojams, svečiams, turistams. Galbūt Jūsų sėkmės istorija kažką įkvėps sukurti savo verslą.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: