Dainavos žodis

Keliama Alytaus rajono mokinių maitinimo kartelė – gerės kokybė ir kaina

Nuo šiol mokiniai bus maitinami ne tik sveikiau, bet ir įvairiau – be pagrindinių patiekalų bus siūloma ir sveikų užkandžių. Taip pat planuojama mokyklose įdiegti elektroninę maisto užsakymo ir atsiskaitymo sistemą. Siekiant užtikrinti sveikatai palankią vaikų mitybą, maisto saugą ir geriausią kokybę, maitinimo paslaugų tiekėjams Alytaus rajono mokyklose keliami griežtesni kokybės ir kainų reikalavimai.

„Mokslo metai – jau ne už kalnų. Dedame visas pastangas, kad mūsų ugdymo įstaigose besimokantys vaikai gautų įvairų, tinkamai apdorotą maistą, paruoštą iš aukščiausios kokybės natūralių ar ekologiškų produktų, šviežių, sezoninių daržovių. Iš tėvų ne kartą girdėjau neigiamų atsiliepimų dėl maisto kokybės valgyklose, jose apsilankiau pati, analizavau meniu ir negalėjau su tėvais nesutikti. Tikiuosi, kad nuo rudens situacija pasikeis. Labai lauksiu grįžtamojo ryšio iš tėvų, mokytojų, mokinių“, – apie pokyčius rajono švietimo įstaigų valgyklose pasakoja Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė.

Kaina mažės, porcijos – didės

Prasidėjus mokslo metams, maitinimo paslaugas šešioms Alytaus rajono gimnazijoms teiks dvi konkursus laimėjusios įmonės. Daugų Vlado Mirono gimnazijos ir Alovės skyriaus, Pivašiūnų, Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus,
Miroslavo gimnazijų mokiniams maistą gamins UAB „Sotega“, Simno ir Butrimonių gimnazijų – MB „Ginarita“.

Švietimo įstaigų vadovai tikisi, kad bendradarbiavimas su įmonėmis bus glaudesnis ir geranoriškesnis, kainos bus mažesnės, o meniu – sveikesnis, gardesnis, įvairiapusiškesnis.

„Maisto kainos bus mažesnės, o valgiaraščio asortimentas – didesnis. Vidutinė pietų kaina su sriuba yra 3,27 euro, anksčiau buvo apie 3,75 euro be sriubos. Dabar sriuba kainuos – 0,36 euro, prieš tai buvo – 1,20 euro. Valgiaraščiai pristatyti Visuomenės sveikatos biurui peržiūrėti, laukiame rekomendacijų. Įmonė jau ruošiasi darbui, mokyklos valgykloje pastatė indaplovę ir konvekcinę krosnelę“, – sako Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorė Jurgita Kamandulienė.

Daugiau šviežių daržovių ir vaisių

Kokybiško, skanaus ir pigesnio maitinimo tikisi ir Miroslavo gimnazijos bendruomenė. „Praeitais mokslo metais 5–10 klasių mokinys galėjo pavalgyti pietus už maždaug 4,50 euro. Naujas tiekėjas teigia, kad tokio amžiaus vaikas galės papietauti už mažesnę sumą. Priežastis – mažesni gaminimo kaštai. Tikimės gauti aukštesnės kokybės paslaugą, geresnės kokybės produktus. Naujasis tiekėjas numato organizuoti užkandžių bufetą, kuriame bus patiekiami sveikatai palankūs ir patrauklūs vaikams užkandžiai. Tikimės didesnės maisto įvairovės, to bus siekiama, kai derinsime valgiaraščius“, – sakė direktorė Sonata Gražulienė.

Naujose pasirašytose sutartyse numatyta, kad ne mažiau kaip trečdalis produktų turės būti ekologiški, ženklinti „Rakto skylutė“ arba lygiaverčiu simboliu. Vaikams turės būti pasiūlyta pakankamai šviežių daržovių ir vaisių.

Švietimo įstaigų valgyklose negalės būti vienkartinių indų ir įrankių. Maistas ir gėrimai bus pateikiami naudojant daugkartinio naudojimo stalo įrankius ir indus bei staltieses.

Mokiniai galės užsisakyti patiekalus iš anksto ir sumokėti elektroniniu būdu, nes įmonės per tris mėnesius nuo sutarties sudarymo įsipareigojo įdiegti elektroninę maitinimo užsakymų ir atsiskaitymų sistemą.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: