Dainavos žodis

Akcija „Apsaugok mane“ – apdraustas kiekvienas Alytaus miesto moksleivis!

Rugsėjo 1-oji jau čia pat, o su ja – ir moksleivių kelionės į mokyklas. Akcija „Apsaugok mane“ kviečia visus būti budriems ir atsargiems, kad mažieji keliautojai saugiai pasiektų savo tikslą.

Alytaus miesto savivaldybė su „Lietuvos draudimu“ pasirašė sutartį dėl tradicinės kasmetinės saugaus eismo akcijos „Apsaugok mane“, skirtos visiems miesto moksleiviams. Kasmet šios akcijos metu rugsėjo mėnesį nemokamai apdraudžiami visi Lietuvos moksleiviai – nuo pirmos iki dvyliktos klasės. Draudimo suma – 5 000 Eur. Draudimas visą mėnesį galios ne tik pėstiesiems, bet ir dviračiu ar paspirtuku keliaujantiems moksleiviams.

Pažymėta 14 perėjų

2000 m. bendrovės „Lietuvos draudimas“ pradėta akcija šiemet vyks jau 25 kartą Jos metu ne tik apdraudžiami moksleiviai, bet ir skiriamas ypatingas dėmesys pėsčiųjų saugumui, ypač mokyklinio amžiaus vaikams, kurie po vasaros atostogų sugrįžta į mokyklas.

Alytaus miesto savivaldybė ženklu „Apsaugok mane“ pažymėjo 14 perėjų.

Kiek Alytuje bus apdraustų mokinių? Pagal preliminarius skaičiavimus, šios dienos duomenimis, šiais metais į Alytaus miesto mokyklas kartu du priešmokyklinukais ateis 7 322 moksleiviai.

Apie akcijos „Apsaugok mane“ draudimą

Tėveliams nereikia niekur kreiptis dėl draudimo įsigaliojimo – kiekvienas vaikas yra apdraustas automatiškai. Tereikia susipažinti su akcijos sąlygomis ir, nutikus įvykiui, registruoti eismo įvykį policijoje bei kreiptis į „Lietuvos draudimą“ trumpuoju tel. 1828 arba užpildant šią formą (formos laukelyje „Įmonės kodas“ įrašykite nukentėjusiojo vaiko asmens kodą).

Šis draudimas nuo nelaimingų atsitikimų keliuose įsigalioja visiems Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviams nuo 2024 m. rugsėjo 1 d. 00 val. ir galioja iki 2024 m. rugsėjo mėn. 30 d. 24 val.

Visi Lietuvos moksleiviai, keliaujantys pėsčiomis, dviračiu, riedučiais, riedlente ar paspirtuku (apsauga negalioja išvardytoms transporto priemonėms su elektros varikliais) bet kurioje Lietuvos vietoje, bet kuriuo paros metu, visą rugsėjį yra apdrausti. Draudimo kompensacija išmokama nepriklausomai nuo to, ar moksleivis yra avarijos kaltininkas.

Išleista knyga „Saugus kelyje“

Šios iniciatyvos metu šalies vairuotojai skatinami būti itin atidūs kelyje ir skirti ypatingą dėmesį jauniausiems eismo dalyviams, po vasaros atostogų grįžtantiems į miestų gatves.

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, net 40 proc. visų nelaimingų atsitikimų patiria pradinių klasių moksleiviai.

Todėl šiemet „Apsaugok mane“ 25-ojo gimtadienio proga „Lietuvos draudimas“ išleido knygą pradinių klasių moksleiviams „Saugus kelyje“. Ją kartu su autoriais, padedami saugaus eismo ekspertų iš Policijos departamento ir besikonsultuodami su pradinio ugdymo specialistais, sukūrė tam, kad mieste, gatvėje, kelyje, parke ar autobuse mūsų vaikai būtų saugesni.

„Lietuvos draudimas“ dovanoja daugiau nei 1000 knygų visų Lietuvos savivaldybių ir mokyklų, kuriose vyksta pradinis ugdymas, bibliotekoms.

Elektroninę knygos versiją galima atsisiųsti nemokamai.

ATSISIŲSKITE KNYGĄ


Komunikacijos skyriaus ir „Lietuvos draudimo“ informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: