Dainavos žodis

Legendinė vokiečių šventė surado sau vietą ir Dzūkijoje

Festivalis „Oktoberfest“ Vokietijoje. (EPA-ELTA nuotr.)

Tie, kas nori pasiausti dešimtmečius gyvuojančioje vokiečių šventėje „Oktoberfest“, nebūtinai turės važiuoti į Miuncheną. Spalį, kai Bavarijoje vyksta siautulinga šventė, jos dvelksmą bus galima pajusti ir Dzūkijoje.

Restoranų versle besisukantis druskininkietis Elmaras Urmanavičius spalį kurorte rengia šventę „Oktoberfest Druskininkai“.

Pasidomėjus, kaip jam kilo mintis šią legendinę vokiečių šventę atkartoti Lietuvoje, Elmaras sakė, jog dvejus metus gyveno Vokietijoje ir ten pamatė, kaip smagiai vokiečiai linksminasi „Oktoberfest“ šventėje.

„Kai grįžau į Lietuvą, atidariau restoranų verslą. Tada gimė mintis, kad būtų smagu surengti panašią šventę ir Lietuvoje. „Oktoberfest“ – tai šventė ne vien apie alaus gėrimą ar prisigėrimą. Tai – linksminimosi kultūra, parodanti, kaip galima linksmintis, kokios yra tradicijos, juo labiau kad alus yra ir lietuvių mėgstamas gėrimas“, – sakė E. Urmanavičius.

Pernai „Octoberfest“ pirmą kartą buvo surengta Druskininkuose, vieno iš restoranų terasoje. Šventėje dalyvavo apie 150 žmonių ir sulaukė teigiamo įvertinimo. Todėl šiemet prie šventės organizavimo prisideda ir Druskininkų savivaldybė.

„Šiemet „Oktoberfest Druskininkai“ darome pagrindinėje miesto erdvėje – Pramogų aikštėje. Ji vyks visą savaitgalį, penktadienį ir šeštadienį, spalio 4 ir 5 dienomis. Panašiomis dienomis „Oktoberfest“ vyksta ir Vokietijoje. Pramogų aikštėje bus didelė palapinė, kurioje tilps iki 300 žmonių. Vietas reikia iš anksto rezervuoti, nes vietos – tirpsta. Šventėje gros lietuvių grupė „Allegretto band“. Tai vienintelė lietuvių grupė, kuri turi pilną „Oktoberfest“ muzikinę programą – šokių muzika, vokiški šlageriai. Tai šešių muzikantų grupė, kuri groja gyvai ir dainuoja. Taip pat per šventę vyks šokiai, rengsime įvairius žaidimus, pramogas, sakysime tostus“, – pasakojo renginio organizatorius.

Anot Elmaro, gėrimai šiam renginiui bus specialiai verdami pagal bavarišką receptą viename iš Kauno bravorų. Kaip ir įprasta Vokietijoje, šventinis gėrimas „Oktoberfest Druskininkai“ bus pateikiamas vieno litro talpos bokaluose.

„Alaus litrų bus daug, taip pat bus speciali atlikėjų ir aptarnaujančio personalo apranga, panaši kaip vokiškose šventėse, kviečiame ir šventės svečius atvažiuoti pasipuošus bavariško stiliaus „Octoberfest“ apranga. Maistas irgi bus vokiškas: šniceliai, dešrelės, karkos su kopūstais ir bulvėmis“, – pasakojo Elmaras.

Į šventę kviečiami svečiai, sulaukę dvidešimties metų, taip pat senjorai.

Elmaras sakė, jog šis renginys orientuotas į viso Dzūkijos regiono auditoriją, todėl laukiama atvystančiųjų iš visos Pietų Lietuvos. Kadangi šventė turėtų būti linksma, derėtų iš anksto pasirūpinti ir bilietais, ir nakvyne. Šiuo klausimu galėtų padėti ir šventės organizatoriai, kurių kontaktai yra feisbuko socialinio tinklo paskyroje „Oktoberfest Druskininkai“.

„Norisi šį renginį užauginti, jis galėtų tapti tradiciniu Druskininkų renginiu. Manau, jog ši šventė galėtų tapti įvairių įstaigų, bendrovių kolektyvų bendro pabuvimo ir bendravimo vieta“, – kalbėjo E. Urmanavičius.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: