Dainavos žodis

Pivašiūnų seniūnijoje – naujas seniūnas

Pivašiūnų seniūnija jau turi naują seniūną. Tai nuo rugsėjo 16 dienos darbą naujose pareigose pradėjęs Algis Marcinkevičius, beveik tris dešimtmečius paskyręs valstybės tarnybai Prienų krašte.

„Esu kilęs iš nedidelio kaimelio, todėl artimas ir tiesioginis kaimo žmonių bendravimas man nesvetimas. Prioritetą teikiu gyvam, žmogiškam, o ne biurokratiniam bendravimui. Pivašiūnų seniūnija man yra pažįstama, ne kartą čia esu lankęsis. Čia stipri ir man svarbi religinė kultūra. Pats muzikuoju, todėl tikiu, kad man pavyks įsilieti į seniūnijos gyvenimą ne tik kaip seniūnui, bet ir bendruomenės atstovui“, – sakė A. Marcinkevičius.

Seniūnas tikina, kad pirmiausia prireiks laiko jam kaip seniūnui artimiau susipažinti su bendruomene, turima situacija, esamomis problemomis. Kalbėdamas apie sau keliamus ilgalaikius tikslus, seniūnas sieks suburti bendruomenes, seniūnijoje veikiančias institucijas bendro socialinio, emocinio, kultūrinio gyvenimo gerinimui, tradicijų puoselėjimui ir galbūt naujų kūrimui.

Seniūnas labai norėtų pažinti kiekvieną seniūnijos gyventoją, todėl stengsis juos aplankyti, pabendrauti.

„Gyventojams būsiu pasiekiamas ne tik darbo valandomis ir ne tik savo kabinete. Jeigu tik bus poreikis, gyventojai su manimi galės susisiekti telefonu visą parą, savaitgaliais, per šventes, jeigu tik kam ko prireiks“, – tikino seniūnas.

Jis turi muzikos pedagogo išsilavinimą, aktyviai dalyvauja kultūriniame gyvenime – Balbieriškio kultūros centro vokalinių instrumentų ansamblio veikloje – groja akordeonu, armonika, gitara, sintezatoriumi, mušamaisiais instrumentais.

Pasiteiravus, ar seniūnijos gyventojai išgirs seniūną grojantį šiame krašte, A. Marcinkevičius šyptelėjo ir pažadėjo: „Jeigu tik noras bus, tai mielai. Turiu planų ir galvoju, kad galėčiau dalyvauti Pivašiūnų bažnyčios choro veikloje“, – sakė seniūnas.

Jam ne svetima ir sportinė veikla – žaidžia antroje stalo teniso lygoje.

A. Marcinkevičius – Prienų rajono savivaldybės tarybos narys, buvęs administracijos direktorius, administracijos direktoriaus pavaduotojas, Prienų krašto muziejaus direktorius, Balbieriškio seniūnijos seniūnas.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: