Dainavos žodis

Vytautas Stanevičius „San Simnas“: „Simnas mano dūšios meilė“

Trumpam pokalbiui apie Simną, fotografiją ir barzdą pasikviečiau Vytautą Stanevičių, žinomą pseudonimu „SanSimnas“. Vytautui 71-eri, bet tokio aktyvumo, veiklumo ir entuziazmo galėtų pavydėti net 30-mečiai!

Vytautą kalbinau prieš Simno seniūnijos šventę, į kurią jis ruošėsi važiuoti su „Vabalu“ – „Volkswagen Beetle“ markės automobiliu. Tai šeštasis pašnekovo vairuojamas „Vabaliukas“. Jis šios markės automobiliams ištikimas, kaip ir žmonai Dianai. „Pas mane visi plaukai žili, vadinasi, daug praleistų progų“, – šypsosi pašnekovas, su žmona gyvenantis jau 39 metus.

Vytautas Lietuvos „Vabalų klubo“ narys ir vienas iš klubo steigėjų. Aktyvus senjoras ir užkietėjęs futbolininkas. Visada su šypsena. „Valdiško darbo nedirbu, tad galiu laisvai judėti. Dažniausia mano maršrutas – Simnas–Vilnius–Alytus–Simnas. Šiais metais aplankiau Portugaliją“, – pažymi pašnekovas. Pasak jo, laiko visi turime vienodai, tad būtina turėti prioritetus, o prireikus – improvizuoti.

V. Stanevičiaus vizitinė kortelė – žila barzda, dėl kurios Vytautas tampa panašus į Kalėdų senelį. Ir baltas kaip obelis – kasmet žydi ir žydi. Jis juokiasi: „Trūksta didesnių gabaritų ir būčiau tikras Kalėdų senis.“ Jeigu vyras staiga nusiskustų barzdą, jo greičiausiai nepažintų pusė žmonių. „Ir žmona priprato, ir anūkai džiaugiasi, kad turi nuosavą Kalėdų senelį“, – tęsia pašnekovas. O apie barzdą jis svajojo nuo paauglystės, vos pradėjus pirmiesiems ūsams dygti. Vyras prisimena, kad studijų metais universitete karinio parengimo metu draudė jaunuoliams barzdas auginti, bet ir tuomet Vytautas vasarą ją puoselėjo. Nors tuokėsi be barzdos, bet pastaruosius 20 metų barzdos neskuta, tačiau ją kruopščiai prižiūri. „Buvo laikas, kada vaikščiojau ir nuskusta galva, ir barzda“, – netikėjai sako V. Stanevičius.

Vytautas – Simno renginių ir įvairių veiklų fotografas. Nuotraukomis dalinasi feisbuko grupėse. Fotografuoja ne tik fotoaparatu, bet ir telefonu, savo – taip greičiau. Nors pripažįsta, kad telefonu fotografuotos nuotraukos ne tokios kokybiškos, pasitaiko išsiliejusių. „Simnas – mano dūšios meilė“, – atsako vyras, paklaustas, kodėl jis Simno nepamiršta.

Vytauto norai paprasti: būti sveikam ir keliauti. „Kelionėse praturtėji ir dvasiškai, ir fiziškai, sutinki skirtingų žmonių“, – sako pašnekovas, visiems linkėdamas ramybės.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: