Dainavos žodis

COM·MEDIA: tai COM·@ ir COM·MOON·A

Vienas laukiamiausių rudens įvykių teatro mylėtojams jau visai čia pat. Lapkričio 5-25 dienomis į Alytų jus kviečia XIII-asis tarptautinis teatrų festivalis „COM·MEDIA“: atsinaujinęs, pasikeitęs ir svarbiausia, kaskart sugebantis nustebinti, kad šūksnių OOOooo būtų dar daugiau. Nuo mažiausiųjų žiūrovų iki naktinėtojų – visi susitinkame Alytuje.

O kaip bus gerai!

Atnaujintame festivalio logotipe – jūsų dėmesiui ir naujoji raidė O (su numylėtomis festivalio ausytėmis) mūsų teatro abėcėlėje. O kaip smagu! (skaityti linksmai) O kaip įdomu! (skaityti džiugiai!)

Juk kaip ir mūsų gyvenimas, taip ir teatro festivalis – viskas sukasi ratu. Ne veltui O simbolizuoja cikliškumą, amžinybę ir net begalybę bei pilnatvę! Ir jis visiškai neturi nei pradžios nei pabaigos – kaip ir mūsų mylimas festivalis, kuris kaskart stengiasi būti vis įdomesniu, patrauklesniu ir dar labiau stebinančiu. Tai iššūkis, kurį kasmet priima Alytaus miesto teatras, pasitikdamas vis naują tarptautinį teatrų festivalį.

Sakoma, jog O simbolizuoja ir vienybę su visata bei dieviškąją harmoniją. Net neabejojime – teatre patirsite dar ne tiek!

COM·@

Festivalį, kaip ir kasmet, pradės vaikams skirta programa COM·@ jau lapkričio 5–7 dienomis, tad kviečiame susipažinti su programa čia: https://alytausteatras.lt/renginiai/#com-2.

„Mes labai džiaugiamės galėdami ir vėl Jus kviesti į festivalį – pradedame nuo pačių mažiausiųjų teatro mylėtojų. Laukiame jūsų ir su tėvais, ir su mokytojais, pradėkite planuoti savo lapkričio maršrutą į teatrą, o mes pažadame, labai jūsų lauksime“, – kviečia teatro direktorė Inesa Pilvelytė.

COM·@ programoje net 13 vaikiškų spektaklių ir edukacijų nuo pačių mažiausių (kūdikių) iki paauglių!

COM·MEDIA

Pagrindinė konkursinė programa bus rodoma lapkričio 8–25 dienomis – kviečiame susipažinti čia: https://alytausteatras.lt/renginiai/#commedia

Festivalio atidarymas vyks lapkričio 8 d. – jūsų lauks įspūdingas originalus renginys Rotušės aikštėje ir pirmasis spektaklis – Valstybinio jaunimo teatras jums, alytiškiai ir teatro svečiai, rodys spektaklį „Pranašystė“ (rež. Justinas Vinciūnas).

Pagrindinėje konkursinėje COM•MEDIA programoje – net 15 puikių Lietuvos ir užsienio teatrų spektaklių, sulauksime svečių iš Rumunijos, Suomijos ir Prancūzijos. Spektaklius vertins komisija, kuriai vadovaus teatrologė, teatro kritikė Lina Klusaitė. Bilietus į COM•MEDIA spektaklius jau galite įsigyti bilietų platinimo platformose ir teatro kasoje.

„Iki festivalio pradžios liko visai mažai – plačiai praversime Alytaus miesto teatro duris ir pasitiksime jus, žiūrovai, ne tik iš Pietų Lietuvos, bet, tikiu, jog ir iš kitų miestų. Mes esame pasirengę jus nustebinti, įtraukti į teatro pasaulį ir svarbiausia dovanoti puikias akimirkas mūsų Alytaus teatre“, – kviečia teatro direktorė Inesa Pilvelytė.

COM•MOON•A

Lapkričio 9 d. nuo 18 iki 6 val. ryto Jūsų laukia naktis teatre – teatrinių įvykių naktis COM•MOON•A. Tokios Lietuvoje kitos nėra! Tai partizaninė opozicija klasikiniam teatrui: kritiška, provokatyvi, progresyvi, solidari, draugiška, dekadentiška…. kupina naujų potyrių „alkanai“, smalsiai ir potyrių ištroškusiai publikai. Naktis, kurią prisiminsi visus metus ir vėl lauksi kitos!

Kultūrinių lunatikų šventės naktiniame repertuare provokatyvūs spektakliai iš Graikijos, Rumunijos, Egipto, Čekijos. Jūsų dėmesio lauks ir lietuviškoji COM•MOON•A dalis: Alinos Orlovos koncertas, MMLab „Welcome inside“, No Shoes „Avinai“, Nuepiko „Tai ne Romeo ir Džuljeta“, M. Čepulio fotoklajonės, D. Ulvydo virtualios realybės filmas – patirtis „Aš Lietuva“, Mariaus Pinigio judesio, M. Grauželės geštalto teatro dirbtuvės, DJ Arminas ir dar daug kitų.

Nemieganti ir veržli COM•MOON•A pamaitins išalkusias sielas, o kūną ankstyvą rytą sustiprins „kritiko kiaušinienė“. Ir tai dar ne viskas! Nuo rūsio iki rūbinės, nuo mažosios iki didžiosios salės, nuo galerijos iki kavinės… naktinėsime visame Alytaus miesto teatre. Ten, kur net nepagalvotum, kad gali virti naktinis teatro gyvenimas, kitoks – šelmiškas, garsus, trankus, įtraukiantis, neleidžiantis nė minutei sudėti akių!

Tu privalai išgyventi COM•MOON•A naktį – tai alternatyva tradiciniam teatrui, čia „veža“ naujos patirtys, neišdildomi įspūdžiai, puikūs renginiai po vienu stogu visą naktį ir svarbiausia – gera atmosfera!

Bilietai čia: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/8747/16352

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba (www.ltkt.lt)

Festivalio generalinis rėmėjas: AB „Kauno grūdai“, MV GROUP production – Alitos gamykla

Pagrindiniai rėmėjai: Volfas Engelman Nealkoholis, UAB „Tringala“.

Strateginis teatro rėmėjas: Vita Baltic International

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: