Dainavos žodis

Ką svarbu žinoti, jei jūsų automobilis kelyje sugedo

Niekas taip vairuotojui nekelia streso, kaip automobilio sugedimas kelyje. Nors galite manyti, kad tai nieko baisaus ir tereikia pasinaudoti www.carone.app mobiliąja programėle, kad iškviestumėte techninę pagalbą kelyje, kai kurios situacijos gali būti labai komplikuotos.

Ar tikrai žinote, ką daryti sugedus automobiliui? Vienintelis būdas būti visiškai tikriems – tinkamai pasiruošti, todėl parengėme jums daugybę patarimų, kurie padės lengviau suvaldyti situaciją, jei netikėtai kelyje sugestų jūsų automobilis.

Suraskite saugią vietą

Jei važiuojate greitkeliu arba dviejų juostų keliu ir pradedate jausti, kad automobilis gali sugesti, pavyzdžiui, skleidžia keistus garsus, ima skleisti daug dūmų arba pradeda prarasti kontrolę, tuomet labai svarbu, kad nuvažiuotumėte į saugią vietą. Taip palengvinsite techninės pagalvos kelyje paslaugų teikėjų darbą ir užtikrinsite kitų eismo dalyvių saugumą, nes pašalinsite savo transporto priemonę iš važiuojamosios dalies.

Svarbu, kad prieš galvodami apie sustojimą sulėtintumėte greitį. Nedarykite jokių staigių judesių ir duokite už jūsų važiuojantiems eismo dalyviams pakankamai laiko pasiruošti. Jei važiuojate greitkeliu, saugiausia vieta, kur galite pastatyti automobilį, yra kelkraštis. Kitais atvejais geriausia statyti automobilį kuo toliau nuo važiuojamosios dalies.

Nustatykite, kur esate

Nors tai gali atrodyti savaime suprantama, svarbu, kad sustoję žinotumėte, kur esate. Jei norite susisiekti su techninės pagalvos kelyje paslaugų teikėjais arba vietiniu autoservisu, jums reikės jiems nurodyti savo buvimo vietą. Todėl turėtumėte pasistengti įsidėmėti artimiausią išvažiavimą ir kitus orientyrus, kuriuos nupasakotumėte techninės pagalbos kelyje specialistams.

Pasirūpinkite, kad būtumėte matomi

Sugedusios transporto priemonės gali kelti rimtą pavojų kitiems eismo dalyviams, ypač jei jas yra sudėtinga pastebėti. Todėl turėtumėte įjungti avarinius žibintus, kad praneštumėte kitiems eismo dalyviams, jog jūsų transporto priemonė sustojo. Tai ypač svarbu, jei važiuojate tamsiuoju paros metu.

Be to, jei ketinate išlipti iš savo automobilio, turėtumėte apsivilti šviesą atspindinčią liemenę – ji padės jums būti geriau matomiems kitiems eismo dalyviams.

Saugiai išlipkite iš transporto priemonės

Kai nuvažiuosite į kelkraštį, turite būti labai atsargūs išlipdami iš transporto priemonės. Turėtumėte vengti išlipti iš vairuotojo pusės – jei taip padarysite, rizikuojate susidurti su už jūsų transporto priemonės atvažiuojančiais automobiliais. Vietoj to perlipkite į keleivio pusę ir išlipkite iš jos. Išlipę įsitikinkite, kad esate toliau nuo transporto priemonės.

Jei turite keleivių, jiems taip pat turėtumėte nurodyti išlipti iš transporto priemonės tokiu pat būdu. Tačiau taip pat nemanykite, kad jums bus saugiau likti automobilio viduje. Kai jūsų transporto priemonė yra taip arti greitai atvažiuojančių automobilių, rizikuojate, kad į jūsų stovintį automobilį bus atsitrenkta. Todėl turėtumėte save ir keleivius nuvesti į saugią vietą – tinka bet kuri vieta, esanti toliau nuo kelio arba už apsauginio kelio atitvaro.

Kreipkitės į techninę pagalbą kelyje

Jei jūsų automobilis sugedo kelyje, labai svarbu, kad nesistengtumėte problemos išspręsti patys. Net jei esate visiškai įsitikinę, kad žinote, kokia yra problema, tokia situacija vis tiek gali kelti pavojų. Vietoj to turėtumėte palaukti, kol atvyks techninės pagalvos kelyje specialistai.

Kaip jau buvo minėta, techninės pagalvos kelyje specialistus galite lengvai iškviesti pasinaudoję mobiliąja programėle, tačiau tam, kad netektų susidurti su papildomais nesklandumais, visuomet rekomenduojama su savimi turėti išmaniojo telefono įkroviklį.

Kai susisieksite su techninės pagalbos kelyje specialistais, jie paprastai paprašys jūsų pateikti savo vardą, pavardę, nurodyti buvimo vietą, pateikti kontaktinį telefono numerį ir nurodyti gedimo priežastį (arba bent jau ją abstrakčiai apibūdinti).

Kai techninė pagalba atvyks į jūsų nurodytą vietą, specialistai bandys suremontuoti jūsų transporto priemonę. Jei to padaryti nepavyks, jie nuveš jūsų automobilį į artimiausią arba jūsų pasirinktą autoservisą.

Ko turėtumėte nepamiršti?

Kaip matote, kai sugenda jūsų automobilis kelyje, yra daugybė veiksnių, kuriuos turėtumėte apsvarstyti. Jei norite, kad ateityje, kai jums teks susidurti su netikėtu automobilio gedimu, būtų lengviau, turėtumėte nepamiršti reguliariai ir tinkamai rūpintis savo transporto priemone.

Tinkamai prižiūrėkite savo transporto priemonę

Jei savo transporto priemone tinkamai nesirūpinsite, nieko stebėtino, kad anksčiau ar vėliau ji suges – ir labai tikėtina, jog tai įvyks kelyje. Tačiau jei kruopščiai ir laiku rūpinsitės savo automobiliu, galite būti tikri, kad ji lygiai taip pat pasirūpins ir jumis. Atsižvelgiant į tai, rekomenduojame dažniau tikrinti savo automobilio techninę būklę patikimame autoservise.

Taip pat gali būti naudinga kiekvieną savaitę ar bent kartą per mėnesį savo transporto priežiūros apžiūrą atlikti patiems. Reguliari techninė priežiūra gali užtikrinti, kad netapsite dažnai pasitaikančių techninių gedimų priežasčių aukomis.

Prižiūrėkite savo automobilio padangas, stebėkite degalų kiekį ir, jei prietaisų skydelyje pasirodo įspėjamosios lemputės, būtinai nuvykite į patikimą autoservisą. Be to, niekuomet nepamirškite, kad reguliari techninė apžiūra nėra papildomos išlaidos. Tai yra investicija į jūsų transporto priemonės ilgaamžiškumą ir kokybišką veikimą.

Taigi, nuo šiol savo transporto priemonei skirkite daugiau dėmesio. Visa tai užtikrins, kad reikšmingai sumažinsite kelyje įvykstančių gedimų riziką ir galėsite daug saugiau bei sklandžiau eksploatuoti savo automobilį, nesibaimindami, kad jis netikėtai suges.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: