Dainavos žodis

KOKIA YRA SANDARINIMO JUOSTŲ NAUDA?

Sandarinimo juostos yra skirtos langų ir sienų sandūrose esantiems tarpams užkamšyti, kad patalpose esanti šiluma nespinduliuotų išorėn. Šių juostų viena pusė per visą savo plotį yra padengta stiprių klijų sluoksniu, o kitą pusę dengia siaura klijų juostelė. Pačios juostos yra pagamintos iš garų nepraleidžiančios medžiagos, todėl lango ir sienos jungtis išlieka visiškai sandari ir sausa.

Kokiomis savybėmis pasižymi langų sandarinimo juostos?

Šios juostos idealiai sukimba su pačiomis įvairiausiomis statybinėmis plokštumomis ir kitokio pobūdžio paviršiais, nesvarbu, ar tai bus medinis lango rėmas, ar blokelių arba plytų sienas, ar sandarinimui naudojamos putos. Jas galima klijuoti montuojant langus arba juos jau sumontavus. Kadangi sandarinimo juostų klijai veikia labai stipriai, būtina pasistengti šias juostas užklijuoti iš karto tolygiai, nes suklydus, jas nuplėšti bus beveik neįmanoma.

Langų sandarinimo juostos pasižymi išskirtiniu elastingumu, todėl neplyšta net statybinėms konstrukcijos judant, ar krypstant iš esamos padėties. Jų paviršių drąsiai galima tinkuoti arba dažyti. Šiomis juostomis sandarinti langus patogiausia tada, kai aplinkos temperatūra išsitenka tarp dešimties ir trisdešimties laipsnių šilumos.

Kas garantuoja sandarinimo juostų hermetiškumą?

Sandarinimo juosta praleidžia garus, kurie į siūlę tarp lango rėmo ir sienos patenka iš vidaus, tačiau ji visiškai nepraleidžia vėjo ir drėgmės iš išorės. Tokiu būdu ji izoliuoja lango ir sienos sandūrą nuo garų drėgmės, nes įsiskverbusiems iš vidaus garams leidžia išgaruoti išorėn, o iš lauko drėgmė ir vėjas vidun nepatenka. Tad išvengiama kondensato susidarymo ir pelėsių atsiradimo, nes hermetiška jungtis visada išliks sausa, o šilumos nuostoliai minimalūs.

Kaip reikia pasiruošti langų sandarinimo juostų klijavimui?

Kad juosta patikimai priliptų prie kurios nors pagrindo, jis turi būti sausai ir švariai nuvalytas, ant jo negali likti riebalų, tepalų žymių, dulkių ir kitokių nešvarumų. Visas klijuojamas paviršius turi būti tvirtas ir stabilus, kad sandarinimo juosta vėliau nenukristų jam išklibus.

Prieš juostos klijavimą, klijuojamą paviršių verta nugruntuoti specialiai tam skirtu gruntu. O užklijavus juostą svarbu ją išlyginti. Tam galima naudoti plastmasinę mentelę ar panašų į ją kitą įrankį.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: