Dainavos žodis

Ar dėl netyčinio gyvybės nutraukimo bus pradėta baudžiamoji, ar administracinė byla, spręs teisėsauga

Ar dėl netyčinio gyvybės nutraukimo bus pradėta baudžiamoji, ar administracinė byla, spręs teisėsauga

Goda Čiginskaitė


Sausio pabaigoje sukrėtė bendrovėje „Alita“ įvykusi nelaimė, kai žuvo ilgametis darbuotojas. Darbo inspekcija skelbia jau baigusi tyrimą. O Alytaus policijoje dėl šio įvykio yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.
Alytaus darbo inspekcija skelbia baigusi tyrimą dėl sausio pabaigoje žmogaus gyvybę nusinešusios nelaimės bendrovėje „Alita“. Anot Darbo inspekcijos atstovų, „Alitos“ darbuotojai tądien nenaudojamose gamyklos patalpose ieškojo skelbimų stendo ir šios paieškos baigėsi mirtinu atveju.
„Katilinės meistro nurodymu, iš nenaudojamų patalpų darbininkas turėjo atnešti skelbimų stendą. Kadangi stendo nerado, paskambino meistrui, kad paieškos nesėkmingos. Meistras atsakė, jog darbininkas palauktų ir ieškos kartu. Tuo metu tas šaltkalvis santechnikas užlipo į antrą aukštą ir ten pamatė sklendę. Žinodamas, kad kitą savaitę bus demontavimo darbai ir manydamas, kad sklendė pavojingai pavirtusi, gali nukristi ir ką nors sužaloti, nusprendė numesti į pirmą aukštą. O tuo metu atėjo katilinės meistras ir krintanti sklendė pataikė jam į galvą“, – situaciją komentavo vyriausiasis darbo inspektorius Sigitas Leskauskas.
Tiriant nelaimės aplinkybes, Valstybinės teismo medicinos tarnybos Alytaus skyrius žuvusiojo kraujyje nustatė 0,61 promilės etilo alkoholio. To, kuris metė sklendę, kraujas netirtas. Darbo inspekcija išvadas perdavė prokuratūrai, kuri ir spręs, ar su tragišku įvykiu susijęs asmuo bus traukiamas baudžiamojon, ar administracinėn atsakomybėn.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: