Dainavos žodis

Genių kaimo Beržyno asociacijos jaunimo renginys

Rugpjūčio 14 d. Genių kaimo Beržyno asociacijoje vyko renginys ,,Skirtingi – bet kartu ir panašūs”, kurį finansavo Alytaus rajono savivaldybė. Rytą pradėjome nuo gausaus vaikų būrio, kurių juokas ir klegėjimas nuteikė pozityviai dienos pradžiai. Siekiant, kad vaikai susipažintų ir įgytų daugiau drąsos surengėme susipažinimo žaidimą, kuris skatino mus vienas kitą geriau pažinti. Susiskirstę į komandas dalyviai išbandė savo jėgas kliūčių ruože, kuris nuteikė komandiniam darbui ir daug iššūkių laukiančiai dienai. Kiek vėliau į asociacijos kiemą atvyko du Lietuvos policijos ekipažai. Likome maloniai nustebinti kinologo Dovydo ir jo kolegos Dolco pasirodymu. Turėjome progą išbandyti dvi skirtingas veiklas – kuo greičiau į dėtuvę sudėti šovinius arba įveikti kliūčių ruožą dėvint ,,girtumo akinius”. Policijos atstovai vaikams leido pasijausti tikrais pareigūnais, aprodydami tarnybinį automobilį ir supažindindami su jame esama įranga. Skaniai papietavus atvyko VšĮ ,,Žaliasis lankas” atstovas, kuris parengė smagią edukaciją kurios metu vaikai šaudė iš lankų. Stengdamiesi palaikyti jaunuolių fizinį aktyvumą buvo surengtos komandinės estafetės, kurios leido ne tik prasimankštinti, bet ir dirbti komandoje siekiant bendro tikslo, tapti estafečių nugalėtojais. Dienai įpusėjus į renginį atvyko ,,Juodosios gražuolės” savininkė Gerda Berulienė kuri su savimi atsivedė žirgą Hardą ir du nuostabius ponius Snaigę ir Žemuogę. Mūsų jaunimas turėjo galimybę susipažinti iš arčiau su šiais empatiškais gyvūnais, jų priežiūra bei su pačiu žirgo balnojimu. Jodinėjimas poniu bei žirgu dalyviams atnešė daug emocijų ir padėjo peržengti savo baimes. Norint pagerinti projekto valdymo įgūdžius, kiekviena komanda gavo užduotį sukurti ir nufilmuoti trumpametražinį filmuką pasirinkta tema. Siekiant ugdyti vaikų loginį ir kritinį mąstymą, orientacinius bei bendradarbiavimo įgūdžius paruošėme orientacinį žygį, kurio metu jaunuoliai turėjo susiorientuoti vietovėje ir išspręsti suktus klausimus. Viso renginio metu vaikus džiugino pripučiamas batutas ir cukraus vatos aparatas. Norime pasidžiaugti, kad renginys vyko sklandžiai ir kad pavyko įgyvendinti pagrindinį tikslą-suburti jaunimą į vieną ratą ir sukurti neišdildomus įspūdžius. Šiuo renginiu stengėmės jaunimui parodyti kaip galima turiningai praleisti laisvalaikį užsiimant įvairiomis veiklomis nenaudojant psichotropinių medžiagų, bei pasirinkti sveiką gyvenimo būdą.

Tariame didelį AČIŪ Alytaus rajono savivaldybei, mūsų rėmėjams – UAB ,,Savas kalnas”, Virginijai ir Sauliui Karčiauskams, šeimos ūkio ,,Juodoji gražuolė” savininkei Gerdai Berulienei, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, bei aktyviausiems tėveliams, kurie viso renginio metu ištiesė pagalbos ranką. 

Nuoširdžiausią padėką norime išreikšti renginio organizatoriams: Linai Astrauskienei, Kasparui Burbulevičiui, Agotai Vainaitei, Neringai Petravičiūtei, Tomui Ivašauskui. Mums didžiausia padėka tapo Jūsų nuoširdūs žodžiai ir šilti apsikabinimai. Dar kartelį tariame didelį ačiū visiems dalyvavusiems bei prisidėjusiems prie renginio organizavimo.

Genių kaimo Beržyno asociacijos informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: