Dainavos žodis

Pėsčiųjų takai Pirmajame Alytuje sujungs Tūkstantmečio ir Baltosios rožės tiltus

Mėgstantiems aktyvų gyvenimo būdą – gera žinia. Pirmajame Alytuje, vaizdingomis Nemuno pakrantės vietomis numatyta tiesti pėsčiųjų ir dviratininkų takus, kurie sujungs Baltosios rožės ir Tūkstantmečio tiltus. Viena atkarpa jau padaryta. Tiesa, ji baigiasi iškart už A. Juozapavičiaus tilto, todėl viešojoje erdvėje gyventojai kritikuoja Alytaus miesto savivaldybę, esą pėsčiųjų takas nutiestas į niekur.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Rakaitis kartu su Statybos skyriaus darbuotojais ir projektuotojais apžiūrėjo Nemuno pakrantes Pirmajame Alytuje. „Nemuno prieigos ties aerodromu – gera vieta būsimajam pėsčiųjų ir dviratininkų takui“, – sako administracijos direktorius. Tiesa, įgyvendinti sumanymą nebus lengva, mat teritorija gausiai apaugusi želdiniais.

„Pagal ankstesnį projektą, dviračių takas turėjo eiti per aerodromo teritoriją, kur važiuojant, einant nesimatytų nei upė, nei šlaitai. Dabar bandome takus tiesti, kad važiuojant būtų galima grožėtis gamtovaizdžiu. Greitai pradėsime želdinių valymo darbus, vėliau žiūrėsime, jeigu reikės – dar valysime ar koreguosime trasas. Iš tiesų – sudėtinga: dideli aukščių skirtumai, dideli šlaitai, medžiai, tad darbo laukia daug. Dalis tako patenka į Alytaus rajono teritoriją, dalis į „Via Lietuva“ (red. – buvusi Lietuvos kelių direkcija), dalis į miškų urėdijos. Iššūkių bus, bet bandysime takus padaryti’,– sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius G. Rakaitis.

Naujasis Pirmojo Alytaus takas drieksis nuo Tūkstantmečio tilto, tuomet susijungs su jau padaryta atkarpa ties A. Juozapavičiaus tiltu, trečioji atkarpa – Nemuno pakrante iki Baltosios rožės tilto ir paskutinioji – užvažiavimas ant tilto sujungs šiuos takus su kita miesto dviračių infrastruktūra.

„Užsakytas topografinis planas, pradėti užlipimo ant Baltosios rožės tilto projektavimo darbai. Gali būti, kad darbus pradėsime nuo Tūkstantmečio tilto, tad noriu paprašyti gyventojų, kad šie būtų kantrūs, nes viešojoje erdvėje pasirodo komentarai, esą Pirmojo Alytaus takas veda į niekur. Gali būti, kad atsiras dar viena atkarpa, bet galiausiai – takas bus vientisas“,– sakė G. Rakaitis.

Pirmojo Alytaus pėsčiųjų ir dviratininkų tako darbai planuojami pradėti pavasarį.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: