Dainavos žodis

Baigti Ulonų ir Santaikos gatvių rekonstrukcijos darbai

Ketverius su puse metų trukę Ulonų ir Santaikos gatvių rekonstrukcijos darbai baigti. Miesto meras sako, kad jie būtų atlikti greičiau, jei eismas būtų buvęs visiškai uždarytas. Valstybės ir Alytaus miesto biudžeto lėšomis remontuotų gatvių apžiūrėti atvyko susisiekimo ministras Marius Skuodis ir Alytaus miesto vadovai.

Sutvarkyti dvi gatves atsiejo 11 milijonų eurų. Miesto meras norėtų riboti sunkvežimių eismą naujomis gatvėmis. Važiuoti galėtų tik aptarnaujantis transportas. Kadangi projektas finansuotas ir valstybės biudžeto lėšomis, galutinis sprendimas bus priimtas LR susisiekimo ministerijoje.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad kitų metų viduryje bus pradedamas tvarkyti kelias Lazdijai–Alytus–Naujieji Valkininkai. Jis įtrauktas į Europos karinio mobilumo žemėlapius. Tuo pat metu turėtų būti baigti kelio Kaunas–Prienai projektavimo darbai. Anksčiau kalbėta apie dviejų juostų formatą, bet Alytaus miesto vadovai įtikino ministrą tiesti keturių eismo juostų kelią. M. Skuodis sutinka, kad kelias Kaunas–Alytus prastos būklės, o srautai jame didesni net už nuolat viešoje erdvėje aptarinėjamą kelią Vilnius–Utena.

Keturių juostų kelią planuojama pradėti nuo Kauno pusės iki Prienų. Jei bus skirtas finansavimas, tokio pat pločio kelias bus iki Alytaus.

Priminsime, kad dar prieš pat praėjusius Seimo rinkimus Alytuje lankęsis tuometis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkievičius žadėjo kelio Kaunas–Prienai atkarpą išplatinti iki trijų juostų per trejus metus, tai yra iki 2023 metų.

Miesto vadovai susitikę su ministru taip pat aptarė A. Juozapavičiaus tilto remonto galimybes ir laivybos Nemunu perspektyvas.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: