Dainavos žodis

Alytaus fotometraštininkas Juozas Muzikevičius surengė pirmąją personalinę parodą „Dzūko širdį davei dovanų“

Pirmoji fotomenininko Juozo Muzikevičiaus fotografijų paroda „Dzūko širdį davei dovanų“.

Rugsėjo 24 d. Alytaus miesto savivaldybėje buvo pristatyta pirmoji fotomenininko Juozo Muzikevičiaus fotografijų paroda „Dzūko širdį davei dovanų“. Į parodą atvyko gausus būrys alytiškių, bičiulių, bendruomenių atstovų. Juozas visiems gerai pažįstamas. Jis sutinkamas renginiuose, šventėse ar gatvėje ir visada su fotoaparatu rankose.

J. Muzikevičius kilęs iš Vabalių kaimo, Alytaus r. Su gimtine jį sieja artimas ryšys. Ir šį jo ryšį iš karto pastebi Alytaus seniūnas Kęstutis Tumynas: „Juozas gimęs ir augęs kaime. Susitikus jį malonu pabendrauti, pakalbėti. O menininko nuotraukos yra tarytum tvirtas tiltas, jungiantis praeities gijas su dabartimi“.

Fotografuoja 56 metus

J. Muzikevičius su fotoaparatu rankose 56-erius metus. Jis jautrios sielos, visiems ištiesiantis pagalbos ranką, kuklus žmogus, bet iki šiol nėra surengęs nė vienos parodos! „Šįkart mane įkalbėjo. Esu labai dėkingas savivaldybės vadovams, kultūros skyriaus darbuotojams, savo žmonai, kuri yra didžiausia mano bendražygė, bendrakeleivė, asistentė, palaikytoja, darbų vertintoja, ir kritikė“, – pažymėjo J. Muzikevičius.

Gerai fotografuoti sunku

Pirmoji vyro paroda skirta alytiškiams ir visiems dzūkų krašto žmonėms. Parodos nuotraukose peizažai, kraštovaizdžiai, Alytaus miesto architektūros vaizdai. Autorius atviras – visų nuotraukų neįmanoma parodyti. Daugiau kaip 10 tūkst. jų publikuota socialiniame tinkle „Facebook“. Pasak menininko, fotografija yra brangus malonumas. Fotografuoti nesunku, bet gerai fotografuoti sunku“, – sako menininkas. „Fotografuojant kraštovaizdžius reikia daug važinėti, turėti gerą aparatūrą“, – tęsia pašnekovas. Juozas turi ir savo mylimiausią nuotrauką, kurioje jis užfiksuotas su fotoaparatu rankose, pasirėmęs ant rudenio lapais nubarstyto medinio stalo, stovinčio prie vandens telkinio. Šią akimirką užfiksavo Juozo žmona.

Kad dzūko širdis ilgai plaktų

Vyro darbais žavisi parodoje kalbintos alytiškės. Jas žavi ypatingai atskleistos spalvos nuotraukose. Kiti parodos dalyviai pastebi, kad Juozo fotografijos tarsi meno kūriniai, nutapyti teptuku. Žvelgiant į nuotraukas kyla daug minčių, pamąstymų, susimąstymų… Parodos autorių sveikino ir Alytaus rajono bendruomenės, aktyvūs alytiškiai, draugai, bičiuliai dėkodami už nuostabias fotografijas, renginių įamžinimą ir linkėdami svarbiausio turto – sveikatos. Parodoje dalyvavę Alytaus miesto vadovai autoriui skyrė daug gražių žodžių, pabrėždami jo ypatingą talentą fotografuoti Alytaus moteris, t. y. portretus. „Kad dzūko širdis ilgai plaktų“, – linkėjo miesto vadovai. To paties sau linki ir parodos autorius. „Turiu Dievui prašymą: kad tik sveikata neapleistų“, – kukliai sako J. Muzikevičius.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: