Dainavos žodis

Alytų vis mieliau renkasi turistai

Per metus Alytaus turizmo informacijos centre apsilanko daugiau kaip 4 tūkst. informacijos ieškančių lankytojų. Dar daugiau kaip 2 tūkst. žmonių dalyvauja ekskursijose, žygiuose ir kituose renginiuose.

Internetiniame tinklalapyje www.alytusinfo.lt informacijos ieškančių lankytojų skaičius kasmet didėja, 2023 m. jų buvo daugiau kaip 100 tūkst.

Pasaulinės turizmo dienos proga apie Alytų aplankančius turistus pasikalbėjome su Turizmo informacijos centro direktore Lena Valentaite-Gudzinevičiene ir vyr. turizmo specialiste Birute Malaškevičiūte.

Kokį esate girdėjusios jauniausio ir vyriausio turisto pageidavimą?

Kur Alytuje rasti (ne bio)tualetą.

Kokį netikėčiausią klausimą esate išgirdusios kaip Turizmo ir informacijos centro darbuotojos?

Kur Alytuje galima išsirūkyti žuvį?

Iš kokios tolimiausios šalies turistas yra lankęsis Alytuje?

Tolimiausiųjų šalių 5-ukas: 1. Naujoji Zelandija (173 82 km); 2. Australija (13 533 km); 3. Argentina (13 288 km); 4. Brazilija (9 938 km); 5. Pietų Afrikos Respublika (9 422 km).

Su kokia keisčiausia transporto priemone Dzūkijos sostinę yra aplankęs keliautojas?

Tai buvo gerai įmitusiam piligrimų katinui specialiai sukonstruota priekaba, kurioje šis išdidžiai sėdėjo, o priekabą paskui save tempė šeimininkas.

Kokie suvenyrai labiausiai patinka turistams?

Daugiausia įsigyjama magnetukų ant šaldytuvo su Alytaus vaizdais, miesto ir Lietuvos simbolika. Noriai perkami su simbolika puodeliai, raktų pakabukai, marškinėliai, kepuraitės.

Kuo ar dėl ko labiausiai nustemba turistai Alytuje?

Žalių erdvių gausa. Ne kartą teko išgirsti, jog Alytuje toks pat oras kaip Palangoje (ne vienas pasako „kvepia Palanga“).

Koks objektas keliautojams mūsų mieste yra įdomiausias?

Baltosios rožės tiltas.

Koks Jums yra nutikęs linksmiausias nuotykis, susijęs su turistais?

Galbūt ne tiek linksmiausias, kiek keisčiausias, kai ekskursantams iš Ukmergės penktadienio vakarą teko pagelbėti ieškant transporto grįžti namo. Jų autobusas gedo visos kelionės metu, ekskursijos Alytuje metu – taip pat. Alytuje vairuotojas šiaip ne taip surado, kur jam galės pagelbėti, ir dingo: neatsiliepė į skambučius, neperskambino. Laikas bėgo, Alytuje vyko Miesto dienų šventė, svečiai, kol žvalgėsi mugėje, nelabai jaudinosi, to po jau pasidarė neramu – laikrodis rodė 19.30 val., o vairuotojas toliau atkakliai neatsakinėjo į skambučius. Kadangi buvo Miesto dienos, Turizmo informacijos centras dirbo ilgiau nei įprasta. Apie 20 val. darbuotoja ir direktorė ėjo namo, žiūri – stovi susibėgę draugėn tos dienos ekskursantai. Pradėjo kalbėtis, paaiškėjo problema, dar pro šalį ėjo Alyčio seniūnaitijos seniūnaitis Vaclovas Goštautas. Bendromis pastangomis ukmergiškiai buvo išsiųsti namo.

O koks buvo keisčiausias grįžtamasis ryšys?

Padėkų laiškai mus pasiekia periodiškai. Labai smagu, kai lankytojai ateina su mūsų centro išleistais leidinukais, kuriuos pasiėmė turizmo parodose ar švenčių metu Turizmo gatvėse – vadinasi, įtikinome, jog verta aplankyti mūsų kraštą. Įsiminė vienos Vilniaus kultūros įstaigos darbuotojos pasakymas po Turizmo informacijos centro gidės Birutės Malaškevičiūtės ekskursijos. Ji pasakė: „Pasirodo, galima taip įdomiai ir įtaigiai papasakoti apie miestą, kuriame nėra senamiesčio ir įspūdingų pastatų. Dar niekur nebuvo taip įdomu kaip Alytuje.“

Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: