Dainavos žodis

Mūsų bendruomenės savanoris 2024: Pagerbkime inovatorius, lyderius ir ilgamečius savanorius!

Žemės ūkio agentūra,  siekdama skatinti bendruomeniškumą bei kelti savanoriškos veiklos motyvaciją kaimo bendruomeninėse organizacijose, organizuoja konkursą „Mūsų bendruomenės savanoris“. Jau nuo šiandien, spalio 7 d., kviečiame siūlyti kandidatus keturioms nominacijoms. 

Kaimo bendruomeninių ir jų skėtinių organizacijų, vietos veiklos grupių nariai bei kiti kaimo gyventojai kviečiami siūlyti kandidatus šioms nominacijų kategorijoms: 

  1. Nominacija „Už novatoriškumą ir kūrybiškumą“. Kviečiame siūlyti asmenis, kurie pateikė ir įgyvendino kūrybingus ir unikalius sprendimus bendruomenėje. 
  2. Nominacija „Jaunasis bendruomenės savanoris“. Kviečiame siūlyti jaunus žmones nuo 14 iki 29 m., kurie aktyviai dalyvauja bendruomenės savanoriškoje veikloje ir savo veikla prisideda prie gerovės kūrimo bendruomenėje.  
  3. Nominacija „Už įkvepiančią ir telkiančią lyderystę“.Kviečiame siūlyti asmenis, kurie savanoriškai vadovavo bendruomenei organizuojant ir vykdant veiklas, telkia ir skatina bendruomenės narius dalyvauti savanoriškoje veikloje, demonstruoja lyderystę bendruomeninėje veikloje.  
  4. Nominacija „Už ilgametę savanorystę“. Kviečiame siūlyti asmenis, kurie savanoriškai ir nuosekliai 10 metų ir daugiau dalyvauja bendruomeninėje veikloje ir savo veikla prisideda prie gerbūvio kūrimo bendruomenėje.  

Kas gali siūlyti kandidatus?
Kandidatus nominacijai gali siūlyti bendruomeninės organizacijos, jų skėtinės organizacijos (rajoninė/krašto bendruomenių sąjunga), vietos veiklos grupės bei kiti kaimo gyventojai.  

Kaip dalyvauti konkurse? 
Iki spalio 25 d. užpildant konkurso „Mūsų bendruomenės savanoris 2024“ kandidato anketą: https://bbf.lt/JLFnA  

Kandidatų vertinimas ir apdovanojimai 
Komisija, sudaryta iš Žemės ūkio agentūros, Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos bei Vietos veiklos grupių tinklo atstovų, vertins ir atrinks 4 laimėtojus  (po vieną iš kiekvienos nominacijų kategorijos) ir po 2 laureatus (iš kiekvienos nominacijų kategorijos). 

Lapkričio mėnesį vyksiančiame šventiniame renginyje bus apdovanoti  ir pagerbti konkurso nugalėtojai bei garsiai paskelbta apie kiekvieno jo  indėlį į bendruomeninę veiklą. 

Daugiau informacijos: tel. +370 686 25463, bendruomenes@zua.lt.  

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: