Dainavos žodis

Alytaus ligoninėje – nauja įranga ir medikų mokymai krizinėms situacijoms

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninę pasiekė nauja operacinių įranga – trys nauji anestezijos aparatai, kurie medikams suteiks galimybių efektyviai teikti pagalbą netikėtų krizinių situacijų ar masinių nelaimių metu. Apie tai, kaip reikėtų organizuoti darbą šiomis aplinkybėmis, ligoninės medicinos darbuotojai praktinių žinių ir kompetencijų sėmėsi mokslinėje konferencijoje „Moksliniai metodai ir praktika masinių nelaimių medicinoje“.

Kitų metų pradžioje ligoninė dar įsigis ir operacinį stalą, du elektros generatorius bei kitos medicininės įrangos.

Spalio 3 dieną įvyko ir svarbūs ligoninės darbuotojų mokymai, kurių metu Vilniaus universiteto mokslininkai, Lietuvos kariuomenės atstovai dalijosi praktinėmis žiniomis apie GMP tarnybos funkcijas ekstremalių situacijų atvejais, pacientų rūšiavimą pagal medicinos pagalbos prioritetus ikistacionarinėje grandyje ir skubios pagalbos skyriuose, darbo organizavimo ypatumus, Ukrainos pamokas sveikatos sektoriuje ginkluoto konflikto metu, medicininės paramos organizavimą, chirurginę pagalbą, traumas po sprogimų ir kitus aktualius klausimus, susijusius su ekstremaliomis situacijomis.

Visa tai – bendro Alytaus ligoninės kartu su partnere Dr. L. Rydygiero vaivadijos ligonine Suvalkuose projekto „Skubi pagalba krizinių situacijų metu“ dalis.

Bendra projekto vertė – beveik 1 milijonas eurų iš INTERREG V-A Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos projekto lėšų, iš kurių bene pusė sumos atiteks Alytaus ligoninei. Kad būtų įgyvendintas projektas, įstaigai teks prisidėti 20 procentų savų lėšų, o tai sudarys kiek daugiau nei 88 tūkst. eurų.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: