Dainavos žodis

Drauge su Alytaus „Artrito“ draugijos nariais paminėta Pasaulinė artrito diena

Vakar bendruomenės centro salėje Alytaus „Artrito“ draugijos nariai paminėjo Pasaulinę artrito dieną. Ši diena, kasmet minima spalio 12-ąją, skirta atkreipti dėmesį į artritu sergančių žmonių problemas, informuoti visuomenę apie šią ligą bei skatinti visuomenės sąmoningumą ir paramą.

Sveikatos, stiprybės, artimųjų dėmesio ir supratimo draugijos nariams linkėjo renginyje dalyvavę Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, vicemerė Jurgita Šukevičienė ir mero patarėja Goda Prapuolenytė-Leonavičienė.

„Džiaugiuosi, kad Jūsų bendruomenė yra aktyvi. Ligą lengviau išgyventi kartu. Jūs esate miestas, miestas yra apie Jus, apie žmones. Linkiu būti sveikiems, galėti šokti, dainuoti, linksmintis“, – džiaugdamasis, kad tokie klubai kaip „Artritas“ atlieka svarbų vaidmenį teikdami pagalbą sergantiems žmonėms, skatindami sveiką gyvenimo būdą, švietimą ir bendruomenės paramą, kalbėjo meras N. Cesiulis.

Jūratės Kamičaitienės vadovaujama bendruomenė šiuo metu vienija apie 100 narių.

Kaip kūrėsi Alytuje nuo 2001 m. veikianti „Artrito“ draugija, papasakojo šios organizacijos steigėja, ilgametė gydytoja reumatologė Virginija Lietuvininkienė. Ji davė naudingų patarimų, kaip elgtis, kaip gyventi reumatinėmis ligomis sergantiems žmonėms. Svarbiausia – vaikščiojimas, šiems ligoniams tai sportas Nr. 1. Per savaitę aktyviai reikia judėti 2,5 val. Labai naudinga ir mankšta vandenyje.

Prisiminimais apie Alytaus „Artrito“ veiklą pasidalijo ir Janė Rinkevičienė, pirmoji jo vadovė.

O kokios šventės be dovanų! Jas „Artrito“ draugijos nariams įteikė ir Alytaus miesto vadovai.

Ir prašymus išgirdo. O didžiausias prašymas buvo, kad „patalpos nusileistų į pirmą aukštą“. Nuo šiol taip ir bus – draugija rinksis patalpose, įsikūrusiose pirmame aukšte. Plojimais buvo sutiktas ir kitas mero N. Cesiulio pasiūlymas – „Artrito“ nariams rytais pasinaudoti Alytaus baseino paslaugomis, taikant 80–90 proc. kainos nuolaidą.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: