Dainavos žodis

Savivaldybė rūpinasi gyventojais, kurių namuose yra krosninis šildymas

Prasidedant šildymo sezonui Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto skyriaus specialistai, bendradarbiaudami kartu su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Alytaus priešgaisrine gelbėjimo tarnyba, atliko savivaldybei nuosavybės teise priklausančių gyvenamųjų patalpų su krosniniu šildymu prevencinį patikrinimą.

Buvo aplankytas 21 būstas, kuriuose yra krosninis šildymas. Iš jų 9 būstai neatitiko gaisrinės saugos reikalavimų (netvarkingas šildymo įrenginys arba nebuvo įrengtas dūmų detektorius).

Viename būste nuomininkai buvo įsirengę „Oras-oras“ šildymo sistemą. Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovas neturintiems dūmų detektoriaus jį padovanojo ir prevenciškai supažindino su gaisrinės saugos taisyklėmis.

Raginame visus gyventojus būti supratingus ir laikytis gaisrinės saugos reikalavimų. Tai gali išgelbėti ne tik Jūsų, Jūsų šeimos narių, bet ir kaimynų gyvybes.

Primename, kad butų savininkai taip pat atsakingi už tvarką bendrojo naudojimo patalpose (koridoriuose, rūsiuose, laiptinėse). Jeigu pastebėjote, kad jūsų namo bendrojo naudojimo patalpos netvarkingos, apie tai turėtumėte pranešti namo administratoriui.

Gaisrų statistikos duomenimis, gyvenamosios paskirties pastatuose Lietuvoje kasmet kyla vidutiniškai apie 630 gaisrų. Tokie gaisrai visada kelia didelį susirūpinimą dėl juose žūstančių žmonių ar kitų padarinių.

Gyvenamosios paskirties pastatuose ypač svarbu įsivertinti gaisro rizikas ir imtis prevencinių priemonių gaisrui išvengti arba galimiems jo padariniams sumažinti.

Primename, kad pagrindiniai gyvenamosios paskirties pastatuose gaisrinės saugos užtikrinimo elementai yra tvarkingos ir veikiančios aktyviosios gaisrinės saugos inžinerinės sistemos (skirtos gaisrams aptikti, juos gesinti, dūmams ir šilumai šalinti ir kitos), saugūs evakuacijos keliai.

Vadovaujantis Bendrosios gaisrinės saugos taisyklėmis, gyvenamųjų patalpų savininkai ir nuomininkai privalo:
– naudotis tik techniškai tvarkingais elektriniais buitiniais, šildymo prietaisais, elektros instaliacija, krosnimis, tinkamai juos eksploatuoti;
– nepalikti be priežiūros gaminamo maisto ant viryklių ar krosnelių;
– gyvenamosiose patalpose įrengti autonominius dūmų signalizatorius, išskyrus atvejus, kai gyvenamosiose patalpose įrengta stacionari gaisro aptikimo ir signalizavimo sistema. Patalpose įrengti autonominiai dūmų signalizatoriai turi būti techniškai tvarkingi ir veikiantys.

Alytaus miesto savivaldybės Turto skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: